Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη στην Αετιά Γρεβενών

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή (19:00), επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη στην Αετιά Γρεβενών, από μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του  Παραρτήματος Γρεβενών, σε συνεργασία με άνδρες του ΕΚΑΒ της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Η ομάδα ειδοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Ιουνίου 2017 (λίγο μετά τις 15:00) κι άμεσα ξεκίνησε προσπάθεια  εντοπισμού και μεταφοράς του ορειβάτη, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρει τραύματα στη γνάθο και στα πλευρά κι αφού του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες πρόκειται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Συμφωνα με το ΔΤ της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στις 15.00 το μεσημέρι η ΕΟΔ Γρεβενών έλαβε κλήση για αναρριχητικό ατύχημα στην περιοχή του Τζούριακα, που συνέβη όταν ένα σαθρό κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα ένας αναρριχητής να τραυματιστεί σοβαρά με κάταγμα στην κάτω γνάθο, στον αστράγαλο και κακώσεις στον ώμο και σε άλλα σημεία του σώματός του. Ο τραυματίας συγκρατήθηκε κατά την πτώση του από ασφάλεια που είχε τοποθετηθεί στον βράχο όπου σκαρφάλωνε με την παρέα του.

 Στο συμβάν επιχείρησαν 8 πυροσβεστικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Γρεβενών με 3 όχηματα, μία ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ (Ιωαννίνων) με τέσσερα άτομα μία ομάδα τεσσάρων ατόμων της Ε.Ο.Δ. Γρεβενών και μία ομάδα Ε.Ο.Δ. Κοζάνης με τέσσερα άτομα, οι οποίοι ανασύρανε τον τραυματία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λιγο μετα τις 20:30 στο Γ.Ν.Ν. Γρεβενών. 

 

aetia2