Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΥΑΓ για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε πως για άλλη μια φορά δημοσίευμα Μ.Μ.Ε. προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί έναν ευαίσθητο τομέα όπως αυτός τη δημόσιας υγείας, προσπαθεί να πλήξει το κύρος τη Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Γρεβενών.

Συγκεκριμένα στη σελίδα….

του grevenamedia αναρτήθηκε δημοσίευμα στις 11/01/2013 που προσπαθεί να συνδέσει τα φαινόμενα και τα κρούσματα της γαστρεντερίτιδας που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες στην Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού.

Το δημοσίευμα βέβαια δεν αναφέρει που το στηρίζει αυτό του το συμπέρασμα, απλά καλεί την Δ.Ε.Υ.Α.Γ. να αποδείξει ότι η ίωση της γαστρεντερίτιδας, που συμπτωματικά εκτός από την περιοχή των Γρεβενών εμφανίζεται και σε πολλές άλλες περιοχές του Ελλαδικού και του Παγκόσμιου χώρου, δεν οφείλεται στο πόσιμο νερό. Υπάρχει μήπως κάποιο ιατρικό ανακοινωθέν που υποστηρίζει αυτό το δημοσίευμα ή κάποιο άλλο στοιχείο π.χ. μικροβιολογικές αναλύσεις νερού που αποδεικνύουν ότι το γενεσιουργό αίτιο της γαστρεντερίτιδας είναι το πόσιμο νερό.

Επειδή η Δ.Ε.Υ.Α. Γρεβενών είναι σίγουρη ότι δεν οφείλονται τα κρούσματα της γαστρεντερίτιδας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού θα αναμένει να προσκομισθούν στοιχεία που αποδεικνύουν τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει θα κινηθεί νομικά εναντίον όλων όσων δημοσιεύουν ανάλογα κείμενα.

Όσον αφορά τις αναλύσεις του νερού που διαθέτει η επιχείρηση στέλνονται για έλεγχο στους αρμόδιους φορείς στα χρονικά διαστήματα που πρέπει να αποσταλούν και σε οποιονδήποτε εμπλεκόμενο φορέα.

 

 

Εκ της ΔΕΥΑΓ