Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών (VIDEO)

Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Ευάγγελου Σημανδράκου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2017».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν: ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών κ. Τριγώνης Χρήστος με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του Δήμου Γρεβενών, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών, ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών, ο πρ/νος Τμ/τος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, ο Δ/ντής Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Γρεβενών, o πρ/νος της περιφερειακής υπηρεσίας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρεβενών, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Γρεβενών, ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Γρεβενών, ο πρόεδρος της Ελλ. Ομάδας Διάσωσης Γρεβενών, ο πρόεδρος της Λέσχης 4Χ4 και η πρ/νη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και ειδικότερα η έγκαιρη, αξιόπιστη και αποτελεσματική προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την πρόληψη και τη βέλτιστη υποβοήθηση του έργου της Π.Υ. στην καταστολή των πυρκαγιών, κατά τη χρονική περίοδο από 1η Μαίου έως 31 Οκτωβρίου2017, βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τόσο στον ορεινό όγκο όσο και σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στις ημιορεινές περιοχές.

Τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας των εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων στον τομέα της επιτήρησης ευπαθών περιοχών αλλά και της ευαισθητοποίησης του κοινού. Εκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν, η κατάσταση, το προσωπικό και τα διατιθέμενα μέσα του κάθε εμπλεκομένου φορέα, εντοπίστηκαν προβλήματα – ελλείψεις και αναφέρθηκαν δράσεις για οικονομική επίλυση αυτών.

Ο κ. Σημανδράκος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους και τόνισε την αναγκαιότητα του βέλτιστου συντονισμού όλων ώστε να προστατευθεί ο δασικός πλούτος, η περιουσία των πολιτών και προπαντός η ανθρώπινη ζωή.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα παρευρίσκεται στο Σ.Τ.Ο. Δήμου Δεσκάτης στις 4/5/2017 για το ίδιο ίδιο θέμα.