Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

1η ΜΑΗ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ & Ορόσημο Αγώνων- θυσιών και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

Εργαζόμενες–νοι, στον ιδιωτικό τομέα,  Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέες & Νέοι,

Για μια ακόμα χρονιά, η Εργατική Τάξη της χώρας μας Απεργεί την Δευτέρα 1η ΜΑΗ, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά. Είναι μια ημέρα μνήμης, που σηματοδοτεί και εμπνέει διαχρονικά τους αγώνες της τάξης μας, αλλά και όλων των λαών του κόσμου, για ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία χωρίς ταξικές ανισότητες, χωρίς ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Για μια κοινωνία με δουλειά για όλους, με  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και  αξιοπρεπείς μισθούς.  

Και την φετινή Πρωτομαγιά στη χώρα μας, για 7η συνεχή χρονιά,  είμαστε ακόμα αντιμέτωποι με τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν εφαρμόσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατ΄ απαίτηση των δανειστών, αλλά εφαρμόζει απαρέγκλιτα και η σημερινή Κυβέρνηση, επιβάλλοντας και νέα μνημόνια και νέα φορομπηχτικά μέτρα   . 

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές ,η απάντηση του κόσμου της εργασίας  είναι ξεκάθαρη: 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ,ΔΙΑΔΗΛΏΝΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ü Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων  και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας .Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους .

ü Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης  των ανέργων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.

ü Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

ü Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.

ü Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

ü Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

ü Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

ü Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

ü Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

ü Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές Νεοφιλελεύθερες συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζομένους, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 9,30π.μ στην Πλατεία Λαχαναγοράς  την Δευτέρα 1Μάη 2017.

                                        Για την Διοίκηση    

                                     Ο Πρόεδρος                                                     

                                   Κυριαζίδης Λάζαρος