Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επιτροπή για την αποκατάσταση των ζημιών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου

Γενική συνέλευση των κατοίκων του Αγίου Γεωργίου με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο παραδοσιακό Δημοτικό Σχολείο από πυρκαγιά

Τη δεύτερη μέρα της φετινής πασχαλιάς( 17/4/2017) πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών γενική συνέλευση με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο παραδοσιακό Δημοτικό Σχολείο του χωριού από την πρόσφατη πυρκαγιά στις 24 Φεβρουαρίου 2017.
Η συνέλευση αυτή έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου «Μιχάλης Καραγιάννης» και συμμετείχαν με την παρουσία του προέδρου του τοπικού συμβουλίου κ. Φώτη Πέγιου, ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου, ο πρόεδρος της Αδελφότητας των Απανταχού Αγιωργιτών Νεομάρτυς Άγιος Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της αδελφότητας των Αγιωργιτών της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Λαογραφικού Μουσείου Αγίου Γεωργίου, εκπρόσωπος του Αθλητικού Συλλόγου, ο εκπρόσωπος της τοπικής εφημερίδας «Ελίμειας» και διάφοροι άλλοι.
Μέσα σε ένα κλίμα ομοφωνίας αλλά και αποφασιστικότητας δρομολογήθηκε μια πορεία διεκδίκησης από την Πολιτεία και τους φορείς της, του αυτονόητου δικαιώματος της αποκατάστασης των ζημιών αλλά και της συντήρησης του Δημοτικού μας σχολείου.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε ευρύτερους προβληματισμούς στο σήμερα, στο χθες καθώς και σε προτάσεις για την αυριανή ημέρα. Είναι γνωστό ότι ο Άγιος Γεώργιος στέκεται ψηλά στο λεγόμενο πολιτιστικό περιβάλλον και κινείται ακόμα και σήμερα σε ευρύτερους ορίζοντες μέσα και έξω από τα στενά γεωγραφικά και κοινωνικά περιβάλλοντα.
Είναι ένα χωριό με μια κοινωνία που ζει και δρα δημιουργικά και οργανωμένα, όχι μόνο στον πολιτισμό, αλλά και στην καθημερινότητα. Κι αυτό γίνεται ακόμα και σήμερα και μάλιστα κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες που τις μαστίζει η οικονομική δυσπραγία και η κοινωνική διάσπαση. Τέλος το χωριό μας είναι ένα χωριό που πρωταγωνιστούσε στο παρελθόν, και σήμερα εξακολουθεί να πορεύεται πρωτοπόρα και αν στηριχθεί κατάλληλα από την Πολιτεία μπορεί να χαράξει νέες διαδρομές.
Πάνω στις σκέψεις αυτές έγινε ένας γόνιμος διάλογος και ελπίζουμε η διεκδίκηση της αποκατάστασης των ζημιών του Δημοτικού μας Σχολείου να αποτελέσει ένα σταθμό για μια νέα πορεία και σε πολλά άλλα ζητήματα που μένουν σε εκκρεμότητα και αναμονή.
Σημαντική είναι και η πρόθεση των νέων του χωριού μας που κινούνται στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων, να αγωνιστούν με κάθε τρόπο ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές της πυρκαγιάς του Σχολείου.
Τέλος από τη συνέλευση αυτή ψηφίστηκε μια τριμελής επιτροπή από τους 1) Βασίλειο Τζήκα, 2) Αθανάσιο Καραγιάννη και 3) ΚιούροΜάνθο, η οποία εξουσιοδοτήθηκε να αναπτύξει ένα ρόλο ενημέρωσης αλλά και διεκδίκησης από τους φορείς της Πολιτείας για το φλέγον θέμα του Σχολείου μας.

Καλή Αρχή!
Άγιος Γεώργιος 17 Απριλίου 2007
Από τη Γενική Συνέλευση