Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ανοιχτή επιστολή πρόσκληση προς τους εν ενεργεία στρατιωτικούς του 586 ΤΠ

Με αφορμή το δημοσίευμα vatolakkiotis.gr στο blog που τυγχάνει να είναι αδελφός μου, θα ήθελα να απευθύνω ένα χαιρετισμό στα εν ενεργεία μόνιμα στελέχη του Στρατού Ξηράς που υπηρετούν στην Περιφέρεια του Δήμου Γρεβενών και συγκεκριμένα στο 586 Τάγμα Πεζικού, καθόσον αποτελώ και εγώ γέννημα θρέμμα του Νομού μας, άσχετα αν με έχει κερδίσει εδώ και 34 χρόνια το Πολεμικό Ναυτικό και να τους ενημερώσω εν ολίγης για τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα όσον αφορά τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο οποίος έχει πάρει σάρκα και οστά και απέκτησε οντότητα μετά από 13 χρόνια συνεχούς αγώνα, αρχικά όσοι γνωρίσετε με τον ΣΥΣΜΕΔ και σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) ως δευτεροβάθμιο όργανο που συγκροτήθηκε σε σώμα, πλήρως εναρμονισμένη με το άρθρο 50 του ν. 4407/16 (ΦΕΚ 134Α΄), που δίνει τη δυνατότητα πλέον και στους Στρατιωτικούς να έχουν εκπροσώπηση μέσω των πρωτοβάθμιων Ενώσεων Στρατιωτικών, που έχουν ήδη συσταθεί σε όλη την Επικράτεια (24 συνολικά), ως έχει ήδη θεσπισθεί αντίστοιχα εδώ και πολλά χρόνια στα Σώματα Ασφαλείας με το Ν. 1264/1982 (Α΄ 79).

Όπως αντιλαμβάνεσθε έχουμε αργήσει πάρα πολύ σε σχέση με τα Σώματα Ασφαλείας που έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί από το 1982.

Με αφορμή τα παραπάνω και με την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ.Τ.Α), συμμετείχα ως αντιπρόσωπος (σύνεδρος) στο συνέδριο της ΠΟΕΣ, όπου εκλέχθηκα στη θέση του προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΠΟΕΣ, καθώς επίσης εκλέχθηκα για τη συμμετοχή μου, ως παρατηρητής στα Συμβούλια μεταθέσεων Ανωτέρων-Κατωτέρων Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΜΑΚΣ) του Σ.Ξ και στα Συμβούλια μεταθέσεων Ανωτέρων – Κατωτέρων Αξιωματικών (ΣΜΑΚ) του Π.Ν. Ομοίως άλλοι συνάδελφοι εκλέχτηκαν για τα υπολειπόμενα συμβούλια μεταθέσεων, των οποίων ο ρόλος θα είναι να ελέγχει αν όντως τηρείται η νομιμότητα στη διαδικασία ή όχι. Επίσης να τονίσω την εκλογή των υπολοίπων συναδέλφων που θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων όλων των κλάδων (ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ) και τους απ’ αυτούς λογαριασμούς. Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας ορίσθηκε ως πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του ΕΦΚΑ (Τεύχος ΥΟΔΔ 40/31.01.2017).

Κατόπιν της σύντομης περιγραφής των ανωτέρω και πολλών άλλων που έχουμε κερδίσει για το σύνολο του προσωπικού των ΕΔ, τα οποία δεν δύναμαι να αναλύσω στο παρόν, χαρακτηριστικά θα αναφέρω μόνο τις δύο (2) προσφυγές ενώπιον του ΣτΕ τις οποίες κερδίσαμε, συνεχίζουμε δυνατοί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Για αυτό θα ήθελα όσοι εκ των ενδιαφερομένων ε.ε. στρατιωτικών επιθυμούν να δημιουργήσουν μια Ένωση στα Γρεβενά, η οποία θα είναι αντάξια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών, να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου για τα περαιτέρω.

Ευχαριστώ εκ των περεταίρων Πλωτάρχης (Ε) Ντίγκος Νικόλαος ΠΝ Κιν.: 6940471480

Δείτε ακόμα