Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Θ. Καίσαρης: Σημαντική η συμβολή των πολιτών στην πρόληψη κατά των πυρκαγιών (video)

Από τις πιο ήσυχες περιοχές της Ελλάδος θεωρείται, έως τώρα, η περιοχή των Γρεβενών για την Πυροσβεστική Υπηρεσία σύμφωνα με τον Διοικητή Θεόδωρο Καίσαρη, παρόλο που η μεγαλύτερη έκταση (περίπου το 76%) του νομού καλύπτεται από δάσος και δασική έκταση όλων των μορφών και είναι ο 2ος νομός σε θέμα εδαφοκάλυψης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Παρόλη την παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας, ανομβρίας και υψηλών…

θερμοκρασιών δεν έχουν καταγραφεί σημαντικά περιστατικά πυρκαγιών στην περιοχή των Γρεβενών και «το μεγάλο μερίδιο συγχαρητήριων ανήκει στους γρεβενιώτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Καίσαρης, «οι οποίοι και φέτος καταθέτουν εαυτό, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή σχετικά με το άναμμα της φωτιάς για αυτό και μέχρι τώρα αντιμετώπισαν ελάχιστα περιστατικά, κυρίως από κεραυνούς που προκλήθηκαν πυρκαγιές σε ιδιαίτερα δύσβατα σημεία όπου μονάχα με τα πόδια και ακροβατώντας στην κυριολεξία οι πυροσβέστες έφτασαν σε εκείνα τα σημεία.

Οι γρεβενιώτες ανταποκρίνονται πάρα πολύ καλά σ αυτό που λέγεται ενημέρωση της Πυροσβεστικής και το όπλο το δικό μας είναι το 199, είναι ο μοναδικός τρόπος για να ενημερωθούμε και να επέμβουμε».

Η Πυροσβεστική  Υπηρεσία των Γρεβενών, σύμφωνα  με τον κ. Καίσαρη, στατιστικά αντιμετωπίζει προβλήματα από τον Αύγουστο και μετά με την καύση των καλαμιών. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνουν έχουν καταφέρει να περιορίσουν την πιθανότητα πυρκαγιών.

Η Π.Υ. Γρεβενών  λειτουργεί κλιμάκιο σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο στη Δεσκάτη και δυο θερινά κλιμάκια στο Περιβόλι και στην Κρανιά, αλλά και 4 πυροφυλάκια για την καλύτερη προστασία της περιοχής.

Το έργο του πυροσβέστη, ωστόσο,  είναι πολυμορφικό και δεν εστιάζεται μόνο στις δασικές και αγροτικές πυρκαγιές αλλά και στην καθημερινότητα.

 

Δείτε ακόμα