Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Οι εξελίξεις στο Νοσοκομείο Γρεβενών και οι θέσεις του ΚΚΕ

Οι περικοπές των οικονομικών κονδυλίων στην υγεία όλο και αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Αυτό οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, στο αναγκαίο φάρμακο για τον κάθε ασθενή.

Το νοσοκομείο Γρεβενών έχει «στεγνώσει» από υλικά και φάρμακα, ο ΕΟΠΥΥ παρουσιάζει συνεχώς ελλείμματα με αποτέλεσμα….

να μην μπορεί να εξασφαλιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου.  

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των γιατρών,που αντιδρούν στις υποχρεωτικές μετακινήσεις διαφόρων ειδικοτήτων από το Νοσοκομείο Γρεβενών και το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας προκειμένου να καλύψουν εκεί το πρόγραμμα εφημεριών αφήνοντας ακάλυπτο το Νοσοκομείο των Γρεβενών και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

Η κατάσταση στην δημόσια υγεία χτυπάει στο κόκκινο και είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλει η τρόικα, (ΕΕ, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και εφαρμόζει πιστά η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ).

Κριτήριο των θέσεων του ΚΚΕ για την υγεία – πρόνοια, αποτελεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι οι αποκλειστικοί παραγωγοί όλου του τεράστιου πλούτου που υπάρχει και που μπορεί να καλύψει πλήρως και δωρεάν τις ανάγκες όλου του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε υπηρεσίες υγείας για την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα και τις κατακτήσεις της επιστήμης.

Θα αγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα, μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους, μέσα από τα σωματεία, τις ταξικές και ριζοσπαστικές συσπειρώσεις, τις λαϊκές επιτροπές στις συνοικίες για:

●       Δωρεάν κάλυψη όλου του πληθυσμού, με υπηρεσίες πρόληψης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δημόσιας υγείας, νοσοκομειακής περίθαλψης και επείγουσας ιατρικής βοήθειας.

●       Κρατική χρηματοδότηση προς τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

  • Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων προς τους εργαζόμενους (εφημερίες, υπερωρίες κλπ.)

●       Προσλήψεις μόνιμων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, οδοντίατρων, φαρμακοποιών, νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων υγειονομικών με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Αυτό απαιτεί την ανάπτυξη ενός ενιαίου συστήματος υγείας – πρόνοιας  με κεντρικό σχεδιασμό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Με κοινωνικοποίηση όλων των επιχειρηματικών μονάδων υγείας που πληρούν τις προϋποθέσεις

Γρεβενά 30/12/2012