Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ο Δήμος Γρεβενών τίμησε τον πρώην Νομάρχη και γιατρό Δημήτρη Ρίγγο (VIDEO)

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού, ο Δήμος Γρεβενών τίμησε το βράδυ του Σαββάτου 10-12-2016, τον πρώην Νομάρχη και γιατρό Δημήτρη Ρίγγο δίνοντας στην κινηματογραφική αίθουσα το όνομά του, αναγνωρίζοντας μ΄αυτο τον τρόπο, την τεράστια και πολύπλευρη προσφορά του, στη διατήρηση αλλα και την ανάδειξη της παράδοσης του τόπου μας.

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο Δήμος Γρεβενών το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου τίμησε σε μια ξεχωριστή από κάθε άποψη εκδήλωση τον συντοπίτη γιατρό, καθηγητή πανεπιστημίου και πρώην νομάρχη κο Δημήτρη Ρίγγο. Το κατάμεστο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου ήταν η ολοφάνερη απόδειξη του πόσο αγαπήθηκε και αγαπιέται ακόμη ο κος Ρίγγος καθώς επίσης και το γεγονός ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σημαίνοντα πρόσωπα της πόλης, ο Μητροπολίτης Γρεβενών κος Δαυίδ, ο Αντιπεριφεριάρχης κος Σημανδράκος ενώ διαβάστηκε και χαιρετισμός του βουλευτή Γρεβενών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Πολιτισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης και Εμπορίου ενώ μεταξύ των καλεσμένων ήταν και πρώην δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι πολιτικοί παράγοντες του τόπου.

            Την βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό του ο δήμαρχος, κος Γιώργος Δασταμάνης και στη συνέχεια ανέβηκαν στο βήμα οι επίσημοι προσκεκλημένοι κος Ευάγγελος Καραμανές, διευθυντής του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, η κα Ζωή Μάργαρη, ερευνήτρια του Κέντρου Λαογραφίας που ανάδειξαν διεξοδικά την αξιέπαινη προσφορά του κου Ρίγγου στον πολιτισμό και στην λαογραφία συγκεκριμένα και πρόσφεραν μάλιστα και τον σχετικό έπαινο του Κέντρου στη σύζυγο και συνεργάτη του, κα Μίκα Ζαχαροπούλου – Ρίγγου. Για τον επιστήμονα γιατρό και καθηγητή μίλησε η κα Μίλλυ Μπιζάνη διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη και για την δράση του κου Ρίγγου ως μέλος του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης ο κος Αλέξανδρος Πολύζος, εκφωνητής της ομιλίας του κου Κώστα Γκορτζή που για λόγους ανωτέρας βίας δεν κατάφερε να παρευρεθεί. Την παρουσίαση ανέλαβε ο κος Σίμος Ζαγκανίκας, διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών και πλαισίωσαν μουσικά τα Χορευτικά Τμήματα του Δήμου Γρεβενών. Ιδιαίτερη τιμή για την διοργάνωση ήταν η σύσσωμη παρουσία του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης με το χορευτικό τους, μελών του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης και τοπικοί μουσικοί που με μεγάλη αγάπη πρόσφεραν τους τόσο προσφιλείς στον Ρίγγο, ήχους.

            Το ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα επέτεινε η παρουσία της οικογένειας του Δημήτρη Ρίγγου καθώς και στενών φίλων και συγγενών, ενώ στο τέλος έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επιτοίχιας προτομής του, έργο του γρεβενιώτη γλύπτη Θεμιστοκλή Λασπά έξω από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (κινηματογράφου) που ο Δήμος προτίθεται να αναγορεύσει σε αίθουσα “Δημήτρη Ρίγγου”. Επιπλέον, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για την σύσταση της πρώτης λαογραφικής συλλογής του Δήμου Γρεβενών βασισμένη σε τεκμήρια που παραχώρησε η κα Μίκα Ζαχαροπούλου-Ρίγγου αλλά και με τη συμβολή του Κέντρου Λαογραφίας Αθηνών.