Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Γρεβενά: Στήριξη της Περιφέρειας στη μετεγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης (VIDEO)

Την χρηματοδότηση της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης του νεόδμητου κτηρίου της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών, ώστε εκεί να γίνει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης αποφάσισε κατά πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, στη χθεσινοβραδινή (31/10/2016) του συνεδρίαση, που έγινε στην πόλη των Γρεβενών.
Από την πλευρά τους, τόσο ο περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης όσο και ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας τόνισαν ότι η Σχολή δεν καταργείται, καθώς παραμένουν οι παλαιές εγκαταστάσεις της, ενώ όπως τόνισαν και οι δύο θα υπάρξει πρόβλεψη μέχρι την επαναλειτουργία της Σχολής, στους χώρους της να γίνεται η μετεκπαίδευση των Αστυνομικών.
Υπέρ της αξιοποίησης του νεόδμητου κτηρίου της Σχολής Αστυφυλάκων τάχθηκε, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Γιώργος Δακής και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπελιάδου, οι οποίοι όμως εξέφρασαν την αγωνία τους, τόσο για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου όσο και για την πρόσθετη χρηματοδότηση των υποδομών που θα απαιτηθούν.
Στη συνεδρίαση προσκλήθηκαν και μετείχαν εκπρόσωποι από παραγωγικές τάξεις, όπως και το σύνολο των συλλόγων και των σωματείων της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών. Την αντίθεσή του στη χρήση της Σχολής για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης εξέφρασε ο περιφερειακός σύμβουλος, Αντώνης Δασκαλόπουλος, με την πρωτοβουλία του οποίου συζητήθηκε το θέμα, καθώς όπως τόνισε η αλλαγή χρήσης του χώρου ουσιαστικά καταργεί τη Σχολή.
Ως «μοναδική λύση» για τη μεταστέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών χαρακτήρισε την επιλογή της Σχολής Αστυφυλάκων ο αστυνομικός διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης, Παναγιώτης Τζοβάρας, ο οποίος ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη σύνταξη των μελετών, καθώς αυτή την περίοδο οι τεχνικές υπηρεσίες της Αστυνομίας ασχολούνται με τα «hot-spot» των προσφύγων.

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης- ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Παρακολουθήστε το βίντεο του greveniotis.gr χωρίς περικοπές.

Δείτε ακόμα