Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

«Το χελιδόνι είναι πρόσφυγας ή μετανάστης;»

Με αφορμή το ότι σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. φέτος σε ξενοδοχεία ορεινών κοινοτήτων των Γρεβενών θα φιλοξενηθούν περίπου 600 Σύριοι πρόσφυγες που στην πλειοψηφία τους είναι μικρά παιδιά, η έκτη τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών για το σχολικό έτος 2016-2017 θα πραγματοποιήσει έργο eTwinning (ηλεκτρονικής αδελφοποίησης) με θέμα: «The swallow is a refugee or an immigrant?», («Το χελιδόνι είναι πρόσφυγας ή μετανάστης;»). https://twinspace.etwinning.net/24900/home
Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να ερευνήσουμε και να συγκρίνουμε το πώς λειτουργούν τα ζώα και πώς οι άνθρωποι, σε φαινόμενα μετανάστευσης ή προσφυγιάς, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να μηδενίσουμε την ξενοφοβία και το ρατσισμό.
Ήδη στα πλαίσια αυτού του προγράμματος δημιουργήσαμε εκδήλωση στο eTwinning για να συγκεντρώσουμε χειμωνιάτικα ρούχα, σχολικά είδη και παιχνίδια, για τους μικρούς πρόσφυγες των Γρεβενών. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 78 σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Τα χειμωνιάτικα ρούχα, σχολικά είδη και παιχνίδια που θα συγκεντρωθούν θα τα παραδώσουμε στη Μητρόπολη Γρεβενών για να τα παραδώσει στους πρόσφυγες.

Οι μαθητές της τάξης
Ο δάσκαλος της τάξης
Αργύρης Καραλιόλιος

Δείτε ακόμα