Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Επετειακή Εκδήλωση ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ σας προσκαλεί στην Επετειακή Εκδήλωση την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:30π.μ. στο κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών.
θέμα Εκδήλωσης:
” Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ – Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΠΙΝΔΟΣ ΓΡΕΒΕΝΑ 1940/41 – ΣΥΝ/ΧΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΑΡΑΤΟΣ “
Κεντρικός ομιλητής:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΟΥΚΑΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. Επίτιμος Δ/τής Γ’ΣΣ/ΝDC-GR
Η παρουσία σας θα αποτελεί τιμή για εμάς.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ε.α. ΙΩΑΝΝΗ ΖΟΥΚΑ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΟΗΚΗΤΗ Γ’ΣΣ/NDC-GR

Ο Στρατηγός Ζούκας γεννήθηκε το έτος 1951 στο Καταφύγιο Καρδίτσης. Εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων το 1969 και αποφοίτησε το έτος 1973 ως ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Αποφοίτησε πρώτος ή μεταξύ των τριών πρώτων από όλα τα Ελληνικά Σχολεία Επαγγελματικής εξέλιξης (Βασικό Τμήμα Σχολής ΠΖ, Προκεχωρημένο Τμήμα Σχολής ΠΖ, Σχολή Πολέμου, Σχολή Εθνικής Άμυνας).

Αποφοίτησε από το Σχολείο των Η.Π.Α. σχετικό με τα όπλα μαζικής καταστροφής, με άριστη επίδοση.

Αποφοίτησε από το Βασιλικό Κολέγιο Στρατηγικών Σπουδών του Λονδίνου, με ιδιαίτερα θετική αξιολόγηση από τους Άγγλους.

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ομιλεί την αγγλική.

Διαθέτει μεγάλη διοικητική εμπειρία, καθόσον διοίκησε όλα τα Κλιμάκια Διοικήσεως, από Διμοιρία μέχρι και Σώμα Στρατού. Τρεις εκ των διοικήσεων που άσκησε ήταν στον ‘Εβρο. Κατά την τελευταία διοίκησή του (Γ’Σ.Σ./NDC-GR), σημαντικός αριθμός εκ των υφιστάμενων του ήταν αλλοδαποί αξιωματικοί (Ευρωπαϊκών Χωρών και Τουρκίας).

Διοίκησε τη μεγαλύτερη δύναμη που έστειλε ποτέ η χώρα στο εξωτερικό (Ταξιαρχία στο Κόσοβο).

Διαθέτει μεγάλη Νατοϊκή εμπειρία αφού: Υπηρέτησε τρία χρόνια στο ΝΑΤΟ, στο Κόσοβο συμμετείχε σε ειρηνευτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ, χειρίστηκε από Ελληνικές θέσεις πολλά Νατοϊκά θέματα και διοίκησε ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο (Γ’ΣΣ/NDC-GR). Επίσης, έχει βαθιά γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος.

Προήδρευε για ένα έτος επιτροπής αμυντικών θεμάτων της Δυτικοευρωπαϊκής ‘Ενωσης (ΕΥRΟLΟΝGΤΕRM-LΑΝD), στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι περισσοτέρων από δεκαπέντε χωρών.

Μετά την αποστρατεία του, έγινε μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, της Ελληνικής Εταιρίας Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΕΣΜΕ), της Φιλοπτώχου Αδερφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης και του ομίλου Φίλων του Αγίου ‘Ορους.
Επίσης, δίνει διαλέξεις σε διάφορες σχολές (στρατιωτικές και μη) καλείται ως ομιλητής σε διάφορα συνέδρια και σεμινάρια, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά και συμμετέχει σε τηλεοπτικές συζητήσεις επί εθνικών και διεθνών ­θεμάτων.

Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου: «Αναμνήσεις από τη διαδρομή ενός Στρατηγού».