Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016 στα Τρίκαλα η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια στο οποίο συμμετέχουν 21 Δήμοι της χώρας. Το Δίκτυο δημιουργήθηκε πριν 10 χρόνια με σκοπό την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των ποταμών στην ανάπτυξη των πόλεων, την προστασία του φυσικού τους περιβάλλοντος αλλά και την αντιπλημμυρική θωράκιση τους.
Αν και οι δράσεις του Δικτύου είχαν ατονήσει τα τελευταία χρόνια, αποφασίσθηκε η συνέχιση της λειτουργίας του ώστε η ανταλλαγή εμπειριών, η συνεργασία με πανεπιστήμια και η αναζήτηση σχετικών χρηματοδοτικών εργαλείων, να υποβοηθήσουν τις πόλεις με ποτάμια να εκμεταλλευτούν προς όφελος των δημοτών τους αυτό το εξαιρετικό φυσικό χαρακτηριστικό.
Για το σκοπό αυτό εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από τους Δήμους Τρικκαίων, Αρταίων, Λεβαδέων, Σοφάδων, Διδυμοτείχου, Λάρισας και Γρεβενών (με εκπρόσωπο τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Τριγώνη).
Μετά το τέλος της συνέλευσης ο οικοδεσπότης Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου χάρισε στους φιλοξενούμενους μια εξαιρετική ποδηλατοβόλτα με τα δωρεάν ποδήλατα που παρέχει για χρήση ο Δήμος Τρικκαίων, ξεναγώντας τους εκπροσώπους των άλλων δήμων στα ιστορικά μνημεία της παραποτάμιας διαδρομής του Ληθαίου ποταμού, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αναγκαιότητα ύπαρξης του Δικτύου αλλά και τα οφέλη της αξιοποίησης των ποταμών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ