Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ημέρα μνήμης και τιμής για τους πεσόντες στο ύψωμα της Αννίτσας (φωτο & video)

Ημέρα μνήμης και τιμής για τους πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες του Ελληνο Ιταλικού πολέμου κατά τα έτη 1940-1941.
Δυτικά της πόλης των Γρεβενών, στο προσήλιο των Φιλιππαίων στη θέση «Αννίτσα», τιμήθηκαν την Κυριακή 21 Αυγούστου, οι συμπατριώτες μας που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδος. Το Μνημείο της Αννίτσας, ένα ιδιαίτερης κατασκευής μνημείο με τη μορφή κράνους πολεμιστή του 1940 και βρίσκεται εκεί για να μας υπενθυμίσει δύο μεγάλα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης. Πρώτον τη θυσία των μάχιμων Γρεβενιωτών και κατ’ επέκταση όλων των Ελλήνων και δεύτερον την οπισθοχώρηση και τη συντριβή της Ιταλικής Μεραρχίας «ΤΖΟΥΛΙΑ» από ελάχιστες δυνάμεις του στρατού μας. Για τους λόγους αυτούς το Μνημείο αυτό αποτελεί ένα λαμπρό στολίδι μνήμης της ιστορίας των Γρεβενών αλλά και της Ελλάδος γενικότερα.

Στην Εκδήλωση Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ ενώ με την Παρουσία του τίμησε την Εκδήλωση και ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, φέρνοντας το μήνυμα στήριξης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Βαγγέλης Σημανδράκος, ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου  Ιωάννης Παπαδόπουλος και Ζήσης Κιάκας ,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας και Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καναβός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Γιάτσιος, ο Δημοτικος Σύμβουλος Ιωάννης Μίχος, η Δημοτική Σύμβουλος Γρεβενών και π. Αντιδήμαρχος Κατερίνα Πέτρου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών Ισαάκ Ισαακίδης,  ο Δήμοτικος Σύμβουλος Τάσος Τσιρικάς, ο Πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τιμολέων Κοψαχείλης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γρεβενών Χρήστος Ζαμπούρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Ανδρέας Παπαζαχαρίας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γρεβενών Παναγιώτης Σιακαβάρας, ο Υποδιοικητής του 586 Μ/Π Τάγματος Πεζικού Ζήσης Κουτσοδήμος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Στρατού, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών κ. Οδυσσέας Σπηλιώτης, εκπρόσωποι τοπικών οργανώσεων, ο Δημοσιογράφος του West Channel Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Βακρατσάς καθώς και Πολίτες και Κάτοικοι της Ευρύτερης Περιοχής.

 

Δείτε ακόμα