Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΚΑΤΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Η  δράση μας στις 20/7/2016 είχε χρώμα και γεύση. Ο ι 20 μικροί μας φίλοι που παρευρέθηκαν σ αυτή τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη που τους ξετρέλανε πραγματικά. Πορτοκαλί κεράκια αναμμένα που μοσκοβολούσαν πορτοκάλι , χάρτινα λουλούδια εξωτικά, πουρές από γλυκοπατάτα και καρότο συνοδευμένος από τυράκι τριμμένο και κρακεράκια, τους είχε ετοιμάσει η διατροφολόγος Σοφία Μπάμπου.

Η Σοφία καλωσόρισε τα παιδιά μαθαίνοντας τα ονόματα τους και ρωτώντας το καθένα τι φρούτα και λαχανικά γνωρίζουν με χρώμα πορτοκαλί. Αυτά χαρούμενα απαντούσαν και δημιουργήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πόσα πολλά υπάρχουν για τις βιταμίνες που έχουν και για τη διατροφική αξία των χρωματιστών αυτών τροφών.
Στη συνέχεια εμπνευσμένα από όλα αυτά τα εξαιρετικά χρήσιμα που ακούστηκαν ζωγράφισαν ,δίνοντας μορφή στα φρούτα και λαχανικά και τους χάρισαν ονόματα ξεκαρδιστικά, όπως το κλοουνομαντάρινο, το σούπερ απίθανο ροδάκινο, η ωραιοπορτοκαλένια, η νίτζα η κολοκυθίτσα, ο σούπερ καροτούλης ,η ναζιάρα η γλυκοπατάτα και τόσοι άλλοι φρουτοήρωες και λαχανοήρωες που ξεπήδησαν από την αχαλίνωτη φαντασία των παιδιών.
Σειρά τώρα είχε το παιχνίδι της γεύσης. Στρώσαμε τραπέζι και όλα τα παιδιά δοκίμασαν από τον υπέροχο πορτοκαλί πουρέ εκφράζοντας την θετική και αρνητική τους άποψη για αυτό που γεύτηκαν. Από αυτό που περίσσεψε δεν πήγε τίποτα χαμένο. Χρησιμοποιήθηκε για πλαστελίνη και έπλασαν όμορφα δημιουργήματα.
Η δράση ολοκληρώθηκε με κινητικά παιχνίδια και χορό, αφού από το γεύμα που πήραν τα παιδιά, τους έδωσε ενέργεια και ευεξία, που ανέβασε τη διάθεσή τους στα ύψη. Ευχαρίστησαν την Σοφία με ένα γλυκό φιλί και μια ζεστή αγκαλιά.
Ευχαριστούμε θερμά τη Σοφία για την πολύτιμη προσφορά της στην υλοποίηση της δράσης , αλλά και την διάθεση όλων των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για αυτήν.