Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ομολογία ΣΟΚ … στην Π.Ε. Γρεβενών δεν υπάρχουν χειριστές αποχιονισμού

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής στην εφημερίδα «Πτολεμαίος» στην Π.Ε. Γρεβενών δεν υπάρχουν χειριστές για τον αποχιονισμό του περιφερειακού δικτύου.

Χωρίς οικονομικούς πόρους προσπαθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσα στο καταχείμωνο να αντιμετωπίσει…

την κακοκαιρία να ανταποκριθεί στον αποχιονισμό και να διατηρήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

 

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έλαβε κατά την τρέχουσα χρονιά από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ποσό μικρότερο από αυτό που δαπάνησε πέρυσι για αποχιονισμό, ενώ φέτος έχει ήδη υπάρξει «στάση πληρωμών» στις Περιφέρειες. Ο Γιώργος Δακής σημείωσε ακόμη ότι λόγω της εφεδρείας δεν υπάρχουν χειριστές στην Π.Ε. Γρεβενών για να χειριστούν τα εκχιονιστικά μηχανήματα, σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες και οι κοινωνικές λειτουργίες βρίσκονται σε οριακό επίπεδο.

Ωστόσο, ο περιφερειάρχης είπε ειδικότερα ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι πανέτοιμη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χιονιά που έχει ξεκινήσει, καθώς έχουμε προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Θέλω όμως να τονίσω στους συμπατριώτες μας ότι βρισκόμαστε σε ένα επίπεδο απόλυτης ένδειας πόρων. Ουσιαστικά τη χρονιά που διανύουμε έχει υπάρξει στάση πληρωμών από πλευράς κεντρικής κυβέρνησης προς τις αιρετές περιφέρειες. Λειτουργούμε και παρέχουμε τις υπηρεσίες στους πολίτες, ουσιαστικά εξαντλώντας τα αποθεματικά που είχαμε δημιουργήσει.

Η διαδικασία αυτή δημιουργεί «τέλος χρόνου» και βεβαίως έχει τεθεί επίσημα στην κυβέρνηση η άμεση ανάγκη της στοιχειώδους χρηματοδότησης για ζωτικές λειτουργίες του τόπου μας και της λειτουργίας των δομών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία καθίσταται πάρα πολύ δύσκολη, δεδομένης της πλήρους αδυναμίας χρηματοδότησης από πλευράς ελληνικού κράτους. Έχουμε παρέμβει και προσδοκούμε να υπάρξει μία ελαχίστως αποδεκτή εξέλιξη, ώστε βασικές λειτουργίες της κοινωνίας μας να μπορούν να συνεχίσουν να παρέχονται, γι την εύρυθμη καθημερινότητά μας και για την ασφάλειά μας.

Ο περιφερειάρχης τόνισε πως έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες αλατιού, όμως επισήμανε ότι το ζήτημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα χρήματα που έχουμε πάρει ως Δυτική Μακεδονία από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους την τρέχουσα χρονιά είναι λιγότερα απ’ αυτά που έχουμε δαπανήσει το χειμώνα που πέρασε για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, τον αποχιονισμό και όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται. Βεβαίως, υπάρχει επίσης ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ένδειας προσωπικού. Να πω χαρακτηριστικά ότι στην Π.Ε. Γρεβενών δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για να χειριστεί τα μηχανήματα, λόγω των διαδικασιών της εφεδρείας κ.λ.π.

Είναι ένα μεγάλο και πολύ σοβαρό πρόβλημα, το οποίο οδηγεί τις κοινωνικές λειτουργίες του τόπου μας σε οριακό επίπεδο. Και δίνουμε καθημερινά ένα δύσκολο αγώνα απ’ όλα τα μετερίζια για να μπορούμε να είμαστε σε σωστή λειτουργία και βέβαια οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να συνεχίζουν να παρέχουν ό,τι απαιτείται με ελάχιστο κόστος, δεδομένης της απόλυτης ένδειας πόρων.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ – EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

 

Πηγή: kozan.gr