Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα που μέμφονται τη δράση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Δαβίδ , των άμεσων συνεργατών του και ευλαβών ιερέων, εμείς οι ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών αισθανθήκαμε την άμεση ανάγκη να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:
Ως γνωστόν , η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών έχει την ιδιαίτερη ευλογία από το Θεό να διαποιμαίνεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από έναν θεόσταλτο εκκλησιαστικό ηγέτη που κατά κοινή ομολογία τον είχε ανάγκη ο τόπος και οι άνθρωποι του. Πολυποίκιλες οι δράσεις της Ιεράς Μητρόπολης από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων. Ιερές ακολουθίες, αγρυπνίες, ομιλίες πνευματικών πατέρων, κατηχητικά σχολεία, σχολές γονέων και νέων ζευγαριών, χορωδίες, θεατρικές ομάδες, συναυλίες, εκδρομές, σχολή βυζαντινής μουσικής, ανακαινισμένο βιβλιοπωλείο και πολλά άλλα. Ό,τι έχει σχέση με τις ανθρώπινες ανάγκες.
Ήδη στον ενάμιση χρόνο που διαποιμαίνει την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών έχει επισκεφθεί και ιερουργήσει σε όλους τους ναούς των ορίων της Μητρόπολης τρεις και τέσσερις φορές. Κοντά στους πατεράδες και τους παππούδες μας, τους πονεμένους συνανθρώπους μας και κυρίως δίπλα στους νέους ανθρώπους που τόσο πολύ τον έχουν ανάγκη και η παρουσία του τους δίνει δύναμη. Ο λόγος του και οι πράξεις του μαρτυρούν το πρόσωπο της ανθρωπιάς του. Παρηγορητής, καθοδηγητής και κυρίως συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης.
Δυστυχώς όμως η δράση γεννά αντίδραση. Έτσι κάποιοι ακραίοι κύκλοι κακολογούν, με αφορμή τα εκκλησιαστικά κειμήλια που παρεδόθησαν οικειοθελώς και με όλες τις νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες ( πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής, φωτογραφήσεις) στην Ιερά Μητρόπολη για καταγραφή, συντήρηση και φύλαξη ως έχουσα την απόλυτη εκ του νόμου και εκ της διοικήσεως αρμοδιότητα. Εκμεταλλευόμενοι τους αγαθούς και καλοπροαίρετους συντοπίτες μας, προσπάθησαν να στρέψουν την τοπική κοινωνία κατά του Επισκόπου μας και των συνεργατών του. Κατηγορώντας τον Επίσκοπο μας ως αρχαιοκάπηλο, συνεργάτη εφοπλιστών, έμπορο και άλλες κατηγορίες, κρίνοντας ίσως «εξ ιδίων τα αλλότρια», λες και η Ασφάλεια και η Αστυνομική Διεύθυνση που είναι δίπλα δεν ξέρει τη δουλειά της.
Όλους αυτούς που λοιδορούν και συστηματικά συκοφαντούν τους παραδίδουμε στην κρίση του Θεού. Η εύκολη και ανέξοδη συκοφαντία, από όπου και αν προέρχεται, δεν στοχεύει μόνο στους άμεσους αποδέκτες της. Αφορά όλους μας γιατί πληγώνει την κοινωνία μας, διαστρεβλώνει την αλήθεια. Όσοι ανέχονται ή προβάλλουν τις ανέξοδες καταγγελίες ( που πλέον τείνουν να γίνουν συνήθεια) έχουν σοβαρές ηθικές και πνευματικές ευθύνες (προσωπικές και συλλογικές) και βεβαίως νομικές. Δημοσιεύματα τέτοιου τύπου και τέτοιου ήθους, εξυπηρετούν μόνο ακραίες και βαθιά αρτηριοσκληρωτικές φωνές. Εμείς οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να κυριαρχήσουν τα μικροσυμφέροντα και οι σκοπιμότητες –για το θεαθήναι – σε βάρος της συλλογικότητας.
Γνωρίζουμε για συνάξεις και παρασυναγωγές ορισμένων που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Επίσκοπό μας και τους συνεργάτες του και κατ’ επέκταση στον τόπο μας. Μικρός ο τόπος, γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά.
Σεβασμιώτατε πάτερ και Δέσποτα,
Ήσαστε και είσθε η αναμενόμενη ελπίδα του τόπου μας. Μην πτοείστε. Αντιπροσωπεύετε το νέο και οδηγείτε στο φως, και αυτοί μένουν πίσω στο σκοτάδι και το παλιό , επειδή το επέλεξαν οι ίδιοι. Προχωρήστε και αφήστε τους να βουλιάζουν στη συκοφαντία και την κατάκριση. Ξεχνούν ότι το ψέμα και η συκοφαντία έχουν κοντά ποδάρια.
Είμαστε δίπλα σας. Θεωρούμε την παρουσία σας στα Γρεβενά , ευλογία και τιμή για όλους μας και για το ποίμνιο μας. Προσευχόμαστε για εσάς και τους άξιους συνεργάτες σας. Κύκλοι που συκοφαντούν συστηματικά θα διαγραφούν από τη συλλογική μνήμη. Οι ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες, όχι μόνο δεν καταφέρνουν να αμαυρώσουν την προσωπικότητα και το αναμφισβήτητο έργο σας, αλλά αντίθετα ενισχύουν την αγάπη, το σεβασμό και την εκτίμηση του κόσμου προς το πρόσωπο σας και μας συσπειρώνουν γύρω σας.

Οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών
Ακολουθούν υπογραφές των 53 ιερέων της Μητρόπολης.