Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το 2ο Γυμνάσιο Γρεβενών βραβεύτηκε σε τιμητική Τελετή στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 7:00 μ.μ..
Δύο ομάδες μαθητών της Γ τάξης συμμετείχαν στον 2ο διαγωνισμό «Οι εθνικοί αγώνες των Ελλήνων στη Μακεδονία και στη Θράκη (1821-αρχές 20ού αι.)», για μαθήτριες/τές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της Μακεδονίας και της Θράκης που διοργάνωσε το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατά το σχολικό έτος 2015/16, η διεξαγωγή του οποίου έχει εγκριθεί από τη Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.
 Διακρίθηκαν με το 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ στον τομέα της ΙΣΤΟΡΙΑΣ με την εργασία τους «Η διατήρηση της μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στο νομό Γρεβενών» οι εξής μαθητές: Βασιλόπουλος Αθανάσιος, Κιβρόγλου Ανέστης, Λαμπρακάκη Ουρανία, Μήτσιαλου Ευαγγελία, Μπασδέκη Αναστασία, Μπαρμπαρούσης Ιωσήφ, Κολτσίδα Ραχήλ, Μίμης Ιωάννης, Κωδωνάς Χρήστος, Τορλακίδης Γεώργιος. Επιβλέπουσες καθηγήτριες: Ουργαντζίδου Αικατερίνη (ΠΕ02), Λάιου Ρωξάνη (ΠΕ02).
 Διακρίθηκαν με τον 1ο ΕΠΑΙΝΟ στον τομέα της ΙΣΤΟΡΙΑΣ με την εργασία τους: «Γρεβενιώτες ήρωες στο Μακεδονικό Αγώνα» οι εξής μαθητές: Τσιάτσιου Βασιλική, Τριμίντζιου Ιφιγένεια, Χατζησυμεωνίδου Εβελίνα, Τεντόγλου Νικολέτα, Μπούσιου Γλυκερία, Ντόνα-Λάιου Μαριλού, Μπέλτσιου Γεωργία, Παπαξάνθη Νίκη, Τζήμα Χαρά και Τορλακίδης Γεώργιος. Επιβλέπουσες καθηγήτριες: Δαλαμπή Ζέτα (ΠΕ02), Τζιούγκρα Βασιλική (ΠΕ03)
 Με το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στον τομέα της καλλιτεχνικής επιμέλειας βραβεύτηκε ο μαθητής Γεώργιος Τορλακίδης, με τα «Σκίτσα Μακεδονομάχων» για την εργασία Γρεβενιώτες ήρωες στον Μακεδονικό Αγώνα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι μαθητές: Βασιλόπουλος Αθανάσιος, Κιβρόγλου Ανέστης, Μίμης Ιωάννης και Μπαρμπαρούσης Ιωσήφ με τις επιβλέπουσες καθηγήτριές τους: Ουργαντζίδου Αικατερίνη και Λάιου Ρωξάνη. Η βράβευση έλαβε χώρα σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα στο ιστορικό κτίριο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα (στην οδό Προξένου Κορομηλά 23, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης).

Περισσότερες πληροφορίες για το Ίδρυμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και τον μαθητικό Διαγωνισμό στη δ/νση: http://www.imma.edu.gr/imma/index.html