Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επισκέψεις και συναντήσεις του Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη

Το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Ιουλίου, ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, επισκέφτηκε το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς, όπου συναντήθηκε με την Ευαγγελία Τσουκαλά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους συνεργάτες της. 

Ενημερώθηκε για θέματα σχετικά με την πορεία διαφόρων ερευνών και ανασκαφών στην Π.Ε Γρεβενών που πραγματοποιούνται από  την ομάδα της Κας Τσουκαλά και κυρίως ….

για την πορεία και εξέλιξη του Κέντρου Παλαιοντολογίας Μηλιάς.

Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από μια σημαντική έκπληξη, αφού η ομάδα της Κας Τσουκαλά ανακάλυψε ένα ακόμη μοναδικό παγκόσμιο εύρημα (νεογιλός χαυλιόδοντας ενός  νεογέννητου μαστόδοντα, του είδους Mammut borsoni). Σύμφωνα με τον Ολλανδό ειδικό  Ν. Μολ, αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένα τέτοιο απολίθωμα ενός τόσο νεαρού μαστόδοντα που ζούσε στην περιοχή πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια

Την Κυριακή 29 Ιουλίου, ο κ. Κοψαχείλης υποδέχτηκε την ομάδα της Κας Τσουκαλά στο Δοτσικό Γρεβενών, όπου η συγκεκριμένη ομάδα πραγματοποίησε έρευνα και συγκέντρωσε μοναδικά απολιθώματα ασπόνδυλων ζώων που αποδεικνύουν ότι η περιοχή ήταν βυθός θάλασσας πριν από 20-23 εκατομμύρια χρόνια. Παρόμοια απολιθώματα, κοσμούν τις προθήκες του μεγαλύτερου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης. Είναι πλέον βέβαιο ότι, η Γρεβενιώτικη γη μας επιφυλάσσει και άλλα σημαντικότατα ευρήματα που θα τύχουν παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον.

Ο Βουλευτής Γρεβενών συζήτησε και με κατοίκους του Δοτσικού, τις προοπτικές ανάδειξης των ευρημάτων και τη συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης. Για τον σκοπό αυτό, αποφασίστηκε να αποσταλεί πρόσκληση στον Δρα Harzhauser Mathias, Διευθυντή του τμήματος Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του εν λόγω Μουσείου, ο οποίος μελέτησε τα απολιθώματα αυτά, να επισκεφτεί στα τέλη Αυγούστου τα Γρεβενά.

Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιουλίου, ο κ. Κοψαχείλης επισκέφτηκε την Τοπική Κοινότητα του Μεγάλου Σειρηνίου, όπου συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με τους κατοίκους. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι πολιτιστικοί Σύλλογοι Μικρού και Μεγάλου Σειρηνίου.