Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Η επιστολή του Δημάρχου Δεσκάτης για τη Λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Δεσκάτης

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο Δήμος Δεσκάτης είναι ένας ορεινός δήμος του νομού Γρεβενών και απέχει αρκετά από τα μεγάλα αστικά κέντρα λόγω του κακού οδικού δικτύου. Ως εκ τούτου η στελέχωση των υπηρεσιακών δομών είναι θέμα προτεραιότητας για την εξυπηρέτηση των πολιτών του.
Το Υποθηκοφυλακείο Δεσκάτης είναι μια υπηρεσία που υφίσταται και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1914 και την ευθύνη λειτουργίας του είχε πάντοτε ο εκάστοτε συμβολαιογράφος που είχε έδρα στη Δεσκάτη και όσες φορές χήρευε η θέση, αναλάμβανε αυτήν, ο Ειρηνοδίκης που υπηρετούσε στο Ειρηνοδικείο Δεσκάτης.
Την τελευταία διετία, οπότε και κενώθηκε η θέση του συμβολαιογράφου, ελλείψει Ειρηνοδίκη, αφού το Ειρηνοδικείο Δεσκάτης καταργήθηκε, την λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου έχει αναλάβει προσωρινά , με απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών, συμβολαιογράφος Γρεβενών, ο οποίος έρχεται στη Δεσκάτη μια ημέρα την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το υποθηκοφυλακείο να υπολειτουργεί δημιουργώντας προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών
Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης , Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ξεκίνησε από τις 28 Ιουνίου 2016 Δημόσια Διαβούλευση με τίτλο «Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας» σύμφωνα με την οποία στο νομό Γρεβενών συστήνεται μόνο ένα έμμισθο υποθηκοφυλακείο, με έδρα τα Γρεβενά, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Γρεβενών, Δεσκάτης και Πενταλόφου.

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να παραμείνει το Υποθηκοφυλακείο στη Δεσκάτη διότι:
1. Η απόσταση από την πόλη των Γρεβενών είναι μεγάλη με κακό οδικό δίκτυο και ειδικά το χειμώνα με δύσκολες καιρικές συνθήκες οπότε η μετάβαση στα Γρεβενά δυσκολεύει τους πολίτες από απόψεως χρόνου και κόστους.
2. Επίκειται η ένταξη της περιοχής στο Εθνικό Κτηματολόγιο οπότε είναι απαραίτητη η λειτουργία του για την έκδοση των σχετικών εγγράφων.
3. Ο πληθυσμός του Δήμου Δεσκάτης αποτελειται από κυρίως από υπερήλικες .
4. Η συγκοινωνία με τα μέσα μαζικής μεταφοράς από και προς τα Γρεβενά είναι προβληματική (υπάρχει μόνο ένα δρομολογιο καθημερινά).
5. Το κόστος των λειτουργικών εξόδων του υποθηκοφυλακείου είναι χαμηλό γιατί ο Δήμος έχει παραχωρήσει δημοτικό κτίριο για τη στέγαση του.
6. Εξυπηρετεί αρκετούς πολίτες της ευρύτερης περιοχής και συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής αγοράς.
Πιστεύουμε ότι η διατήρηση του Υποθηκοφυλακείου στη Δεσκάτη δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Οι πολίτες του Δήμου Δεσκάτης δικαιούνται να διεκδικούν και να απολαμβάνουν υπηρεσίες στον τόπο διαμονής τους και να μην ταλαιπωρούνται με χρονοβόρες και πολυδάπανες άσκοπες μετακινήσεις και ΑΠΑΙΤΟΥΝ να παραμείνει το Υποθηκοφυλακείο στη Δεσκάτη.
Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Ο Δήμαρχος Δεσκάτης

Καραστέργιος Θ. Δημήτριος

 

δειτε το βιντεο ….. Έντονη αντίδραση του δημάρχου Δεσκάτης για την κατάργηση του υποθηκοφυλακείου (VIDEO)