Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ το Υποθηκοφυλακείο Δεσκάτης;;; Σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο

Τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο: «Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας »
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 και ώρα 14:00.

Συστήνονται, πλέον των ήδη λειτουργούντων, σαράντα ένα (41) έμμισθα υποθηκοφυλακεία ως εξής:

1) Αγρινίου, με έδρα το Αγρίνιο, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Αγρινίου Α΄, Αγρινίου Β΄, Βάλτου, Αιτωλικού, Αποδοτίας, Παραχελωίτιδος, Μακρύνειας, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Αστακού (Ξηρομέρου), Προσχίου, Εχινού (Κατούνας) και Θέρμου.
2) Αθηνών Β΄, με έδρα το Περιστέρι, το οποίο περιλαμβάνει τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα – Ειδυλλία, Μέγαρα, Φυλή) και τον Δυτικό Τομέα Αθηνών (δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ίλιου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου) και τον Δήμο Αχαρνών, οι οποίοι, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετούνται από τα υποθηκοφυλακεία Ελευσίνας, Μεγάρων, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Χαϊδαρίου και Αχαρνών.
3) Αθηνών Γ΄, με έδρα το Κορωπί, το οποίο περιλαμβάνει τους δήμους Ανατολικής Αττικής, πλην του Δήμου Αχαρνών (Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Κρωπία, Λαυρεωτική, Μαραθώνας, Μαρκόπουλο Μεσογαία, Παιανία, Παλλήνη, Ραφήνα – Πικέρμι, Σαρωνικός, Σπάτα – Αρτέμιδα, Ωρωπός) και τον Δήμο Κέας, οι οποίοι, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετούνται από τα υποθηκοφυλακεία Βούλας, Κρωπίας, Μαραθώνα, Σπάτων, Ωρωπού, Κέας, Κερατέας και Λαυρίου.
4) Αλεξανδρούπολης, με έδρα την Αλεξανδρούπολη, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Έβρου, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος, Σουφλίου, Σαμοθράκης και Δικαίων.
5) Άμφισσας, με έδρα την Άμφισσα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Φωκίδας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Άμφισσας, , Ευπαλίου, Γαλαξιδίου, Δωριέων, Δεσφίνας, Δωρίδος, Κροκυλείου και Τολοφώνος.
6) Αργοστολίου, με έδρα το Αργοστόλι, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Κεφαλληνίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Αργοστολίου, Ληξουρίου, Ερυσσού (Ένωσις), Ιθάκης, Πρόνων και Σαμαίων.
7) Βέροιας, με έδρα τη Βέροια, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας.
8) Βόλου, με έδρα τον Βόλο, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Βόλου, Σκοπέλου, Σκιάθου, Αλμυρού, Φερών Βελεστίνου, Νηλείας, Μηλέων, Αργαλαστής, Ζαγοράς και Αχιλείου.
9) Γρεβενών, με έδρα τα Γρεβενά, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Γρεβενών, Δεσκάτης και Πενταλόφου.
10) Δράμας, με έδρα τη Δράμα, στο οποίο υπάγεται ο νομός Δράμας, ο οποίος, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Δράμας, Νευροκοπίου και Νέστου.
11) Έδεσσας, με έδρα την Έδεσσα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Πέλλας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Εδέσσης, Σκύδρας, Αλμωπίας, Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης.
12) Ζακύνθου, με έδρα τη Ζάκυνθο, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από το υποθηκοφυλακείο Ζακύνθου.
13) Ηγουμενίτσας, με έδρα την Ηγουμενίτσα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Παραμυθιάς.
14) Καβάλας, με έδρα την Καβάλα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Καβάλας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Καβάλας, Παγγαίου, Θάσου και Χρυσουπόλεως.
15) Καλαμάτα, με έδρα την Καλαμάτα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Καλαμάτας, Οιχαλίας, Μεσσήνης – Παμίσου, Πύλου, Αβιάς, Κορώνης, Μεθώνης, Κυπαρισσίας, Δωρίου, Φιλιατρών, Πλαταμωδούς Φλεσιάδος, Θουρίας, Αλαγωνίας, Αμφείας, Βουφράδος, Εύας, Άριος, Καρδαμύλης, Λεύκτρου, Πεταλίδου και Φιγαλείας.
16) Καρδίτσας, με έδρα την Καρδίτσα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Ιθώμης, Μουζακίου, Νεβροπόλεως και Ρεντίνης.
17) Καρπενησίου, με έδρα το Καρπενήσι, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Καρπενησίου, Κτημένων (Φούρνων), Αρακυνθιών (Προύσου), Απεραντιών και Αγραίων.
18) Καστοριάς, με έδρα την Καστοριά, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Καστοριάς, Κλεισούρας, Κορεστειών και Νεστορίου.
19) Κέρκυρας, με έδρα την Κέρκυρα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Κερκύρας, Μέσης, Επιλιμνίων, Όρους, Λευκίμης και Παξών.
20) Κιλκίς, με έδρα το Κιλκίς, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, , η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Κιλκίς, Γουμένισσας, Μουριών και Πολυκάστρου.
21) Κοζάνης, με έδρα την Κοζάνη, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβιών, Ανασελίτσης και Σιάτιστας.
22) Κομοτηνής, με έδρα την Κομοτηνή, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Ροδόπης, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Κομοτηνής και Σαπών.
23) Κορίνθου, με έδρα την Κόρινθο, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Κορινθίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Κορίνθου Α, Κορίνθου Β, Νεμέας, Δερβενίου, Ξυλοκάστρου, Σικυώνος, Σολυγείας, Στυμφαλίας και Φενεού.
24) Λαμίας, με έδρα τη Λαμία, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Λαμίας, Αταλάντης, Σπερχειάδος, Θερμοπυλών, Δομοκού, Φαλάρων, Ελάτειας, Μακρακώμης, Υπάτης και Αμφίκλειας.
25) Λάρισας, με έδρα τη Λάρισα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Λάρισας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Λάρισας, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Ελασσόνας, Αγιάς, Κισσάβου (Συκουρίου), και Ολύμπου.
26) Λευκάδας, με έδρα τη Λευκάδα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Λευκάδας, η οποία , μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Λευκάδας, Καρυάς, Βόνιτσας, Απολλώνιων (Βασιλικής) και Σολλίου.
27) Λιβαδειάς, με έδρα τη Λιβαδειά, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Θήβας, Θίσβης, Θεσπιών, Λιβαδειάς, Ορχομενού, Αλιάρτου, Ερυθρών, Αμβρυσσού, Αραχώβης και Δαυλείας.
28) Μυτιλήνης, με έδρα τη Μυτιλήνη, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Λέσβου, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Μυτιλήνης, Αγιασού, Καλλονής, Μανταμάδου, Παππάδου, Πλωμαρίου, Μυρίνης Λήμνου, Ερεσού, Μηθύμνης και Πολιχνίτου
29) Νάξου, με έδρα τη Νάξο, στο οποίο υπάγονται οι νήσοι Νάξου, Θήρας, Αμοργού, Ιητών, Πάρου, Ανάφης, Αντιπάρου, Δονούσης, Ηρακλείας, Κουφονησίων, Σικίνου, Σχοινούσης και Φολεγάνδρου, οι οποίοι, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετούνται από τα υποθηκοφυλακεία Νάξου, Θήρας, Αμοργού, Ίου- Φολεγάνδρου, Τραγαίας, Ανάφης και Σικίνου.
30) Ξάνθης, με έδρα την Ξάνθη, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Ξάνθης και Σταυρουπόλεως.
31) Πολυγύρου, με έδρα τον Πολύγυρο, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Πολυγύρου, Νέων Μουδανιών, Κασσάνδρας, Αρναίας, Ιερισσού και Συκιάς.
32) Πρέβεζας, με έδρα την Πρέβεζα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Πρέβεζας, Πάργας και Θεσπρωτικού.
33) Πύργου, με έδρα τον Πύργο, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Ηλείας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Πύργου, Ολυμπίων, Ωλένης, Κρεστένων, Βώλακος (Επιταλίου), Ανδρίτσαινας, Αρήνης (Ζαχάρως), Αμαλιάδας, Μυρτουντίων (Λεχαινών), Γαστούνης, Βαρθολομίου, Βάρδας, Λαμπείας, Ελευσίνος (Πελοποννήσου).
34) Ρεθύμνου, με έδρα το Ρέθυμνο, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Ρεθύμνου, Μυλοποτάμου, Αμαρίου και Σπηλίου.
35) Σερρών, με έδρα τις Σέρρες, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Σερρών, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Σερρών, Νιγρίτας, Ροδολιβούς, Σιντικής (Σιδηροκάστρου), Φυλλίδος, Ηρακλείας και Ποροϊων.
36) Σπάρτης, με έδρα την Σπάρτη, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Λακωνίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Σπάρτης, Κροκεών, Επιδαύρου Λιμηράς (Μολάων), Γυθείου, Βοϊών, Γερονθών (Γερακίου), Θεραπνών, Καστορίου, Μονεμβασιάς, Οινούντος (Βρεσθένων), Σελλασίας , Φαρίδος, Οιτύλου και Μελιτίνης.
37) Σύρου, με έδρα την Ερμούπολη Σύρου, στο οποίο υπάγονται οι νήσοι Σύρου, Άνδρου, Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Σερίφου, Σίφνου, Τήνου και Κιμώλου, οι οποίοι, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετούνται από τα υποθηκοφυλακεία Ερμουπόλεως, Κορθίου, Άνδρου, Γαυρίου, Πάρου, Μυκόνου, Τήνου, Μήλου-Κιμώλου, Κύθνου, Σερίφου και Σίφνου.
38) Τρικάλων, με έδρα τα Τρίκαλα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Τρικάλων, Πύρρας (Πύλης), Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας.
39) Τρίπολης, με έδρα την Τρίπολη, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Τριπόλεως Βορείου πλευράς, Τριπόλεως Νοτίου πλευράς, Ορχομενού (Λεβιδίου), Μεγαλόπολης, Τανίας-Δολιανών, Καλτεζούντος, Κλείτορος, Νυμφασίας, Τευθίδος, Τρικολώνων, Τροπαιών, Ψωφίδος, Πάρνωνος, Λυκοσούρας και Καρύταινας.
40) Φλώρινας, με έδρα τη Φλώρινα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών.
41) Χαλκίδας, με έδρα τη Χαλκίδα, στο οποίο υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Ευβοίας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Χαλκίδας, Ιστιαίας, Κύμης, Ταμυνέων, Ερέτριας, Αγίας Άννης, Καρύστου, Στύρων, Αυλώνος, Λίμνης, Μαρμαρίου και Σκύρου.

Η χωρική αρμοδιότητα των υφιστάμενων έμμισθων υποθηκοφυλακείων καθορίζεται ως εξής:

1) Το έμμισθο υποθηκοφυλακείο Αθηνών μετονομάζεται σε έμμισθο υποθηκοφυλακείο Αθηνών Α΄, με έδρα την Αθήνα, και περιλαμβάνει τον Κεντρικό, Βόρειο και Νότιο Tομέα Αθηνών. Ειδικότερα, υπάγονται οι Δήμοι Αθηναίων, Βύρωνος, Γαλατσίου, Δάφνης – Υμηττού, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Καισαριανής, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεταμορφώσεως, Ν. Ιωνίας, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου –Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, οι οποίοι μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου εξυπηρετούνται από τα υποθηκοφυλακεία Αθηνών, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Ν. Ερυθραίας, Βύρωνος, Γλυδάφας, Ηλιουπόλεως, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Ν. Ιωνίας, Ν. Σμύρνης, Ν. Φιλαδέλφειας, Π. Φαλήρου και Παπάγου.
2) Στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Πειραιά, με έδρα τον Πειραιά, υπάγονται οι περιοχές των Δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Πειραιώς, Περάματος, Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Τροιζήνας – Μεθάνων και Ύδρας, οι οποίοι μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου εξυπηρετούνται από τα υποθηκοφυλακεία Πειραιά, Κορυδαλλού, Νίκαιας, Καλαυρίας (Πόρου), Αίγινας, Σπετσών, Ύδρας και Κυθήρων.
3) Στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Θεσσαλονίκης, με έδρα την Θεσσαλονίκη, υπάγεται ο νομός Θεσσαλονίκης, ο οποίος μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Βασιλικών, Νεάπολης, Λαγκαδά, Κουφαλίων και Σόχου.
4) Στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Πατρών, με έδρα την Πάτρα, υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Πατρών, Δύμης (Κάτω Αχαΐας), Φαρρών, Καλαβρύτων, Ακράτας, Αιγιαλείας (Αιγίου), Ερινεού, Τριταίας, Αροανείας και Κλειτορίας.
5) Στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Άρτας, με έδρα την Άρτα, υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Άρτας. η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Άρτας, Φιλιππιάδας, Τζουμέρκων και Δροσοπηγής.
6) Στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Ηρακλείου, με έδρα το Ηράκλειο, υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, η οποία μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Ηρακλείου, Μοιρών, Χερσονήσου, Καστελίου – Πεδιάδος, Βιάνου, Πύργου, Βορρών, Αρκαλοχωρίου και Αρχανών.
7) Στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων, με έδρα τα Ιωάννινα, υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, η οποία μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Ιωαννίνων, Κονίτσης, Ζίτσης, Πωγωνίου, Ζαγορίου, Πραμάντων και Μετσόβου.
8) Στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Κατερίνης, με έδρα την Κατερίνη, υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Κατερίνης, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Κατερίνης και Κολινδρού.
9) Στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Ναυπλίου, με έδρα το Ναύπλιο, υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Ναυπλίου, Άργους, Άστρους, Μάσσητος, Πρασιών και Επιδαύρου.
10) Στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Νεάπολης Λασιθίου, με έδρα τη Νεάπολη Λασιθίου, υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, η οποία, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Νεάπολης Λασιθίου, Αγίου Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας και Τζερμιάδων.
11) Στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Χανίων, με έδρα τα Χανιά, υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Χανίων, ο οποίος, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Χανίων, Καστελίου, Κισσάμου, Κανδάνου, Αλικιανού, Ελευθερίου Βενιζέλου, Βάμου, Κολυμβαρίου και Χώρας Σφακίων.
12) Στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Χίου, με έδρα τη Χίο, υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Χίου, η οποία μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Χίου, Βολισσού, Καρδαμυλών, Καλαμωτής, Μαστιχοχωρίων και Καλλιμασίας.
13) Στο έμμισθο υποθηκοφυλακείο Σάμου, με έδρα τη Σάμο, υπάγεται η περιφερειακή ενότητα Σάμου, η οποία μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου εξυπηρετείται από τα υποθηκοφυλακεία Σάμου, Καρλοβασίου, Χώρας, Μαραθόκαμπου, Πύργου, Ευδήλου και Αγίου Κήρυκου Ικαρίας.
14) Στο Κτηματολογικό Γραφείο Ρόδου, με έδρα τη Ρόδο, υπάγονται οι νήσοι Ρόδου, Τήλου, Χάλκης, Σύμης, Μεγίστης, Καρπάθου, Κάσου, οι οποίες μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου εξυπηρετούνται από το Κτηματολογικό Γραφείο Ρόδου και τα υποθηκοφυλακεία Καρπάθου-Κάσου, Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Μεγίστης.
15) Στο Κτηματολογικό Γραφείο Κω-Λέρου, με έδρα την Κω, οποίο υπάγονται οι νήσοι Κω, Λέρου, Νισύρου, Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Λειψών, Πάτμου και Αγαθονησίου, οι οποίες μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, εξυπηρετούνται από το Κτηματολογικό Γραφείο Κω-Λέρου και τα υποθηκοφυλακεία Νισύρου, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου και Αστυπάλαιας.

Τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία Χαλανδρίου και Σαλαμίνας συγχωνεύονται με τα υποθηκοφυλακεία Αθηνών Α΄ και Πειραιά αντίστοιχα.

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μπορεί να μεταβάλλεται η έδρα των υποθηκοφυλακείων.

Τα ειδικά και μη ειδικά άμισθα υποθηκοφυλακεία καταργούνται, με την επιφύλαξη των οριζομένων στις μεταβατικές διατάξεις.