Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ καταγγέλλει την ενέργεια της εισαγγελίας Γρεβενών να κλητεύσει τους μαθητές του 15μελούς του 2ου Λυκείου Γρεβενών να απολογηθούν για τις μαθητικές κινητοποιήσεις του Νοεμβρίου του 2015. Ήδη έχουν καταθέσει ως μάρτυρες οι διευθυντές των σχολείων.
Πρόκειται για προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και ποινικοποίησης των αγώνων τους.
Όλα αυτά την στιγμή που-ακόμη και τώρα που τελειώνουν τα σχολεία- υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, την στιγμή που τα περισσότερα ειδικά σχολεία στην ουσία δεν λειτουργούν, την στιγμή που οι γονείς καλούνται να βάλουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν ανάγκες του σχολείου, την στιγμή που τα παιδιά μας στεγάζονται σε ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια, την στιγμή που η νέα γενιά βιώνει ένα τραγικό παρόν και βλέπει να της προετοιμάζουν ένα χειρότερο, πιο σκοτεινό μέλλον.
Η κυβέρνηση και οι εισαγγελείς θα έπρεπε να γνωρίζουν πως αυτές είναι οι αιτίες που οδηγούν τους μαθητές στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης. Οι μαθητές έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν άποψη για το σχολείο που καθημερινά βιώνουν και να διεκδικούν ένα καλύτερο, που θα δίνει διέξοδο στη δημιουργικότητα και πραγματικά εφόδια για τη ζωή τους.
Το φθινόπωρο, οι χιλιάδες μαθητές που βγήκαν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα, έδωσαν ένα μάθημα σε όλους αυτούς που με απειλές, εισαγγελείς, αστυνομία, τρομοκρατία προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Έδωσαν εξετάσεις στο μάθημα του οργανωμένου αγώνα και το πέρασαν με επιτυχία. Πήραν την υπόθεση του σχολείου και της ζωής τους στα χέρια τους.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ στις 3 Νοέμβρη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή, ζητώντας την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που οδήγησε από το 2000 εκατοντάδες μαθητές στα δικαστήρια. Παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Παιδείας, η πράξη συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ.
Καταγγέλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που 16 μήνες μετά τις εκλογές του Γενάρη δεν έχει καταργήσει την ΠΝΠ.
 Συμπαραστεκόμαστε στους μαθητές που καλούνται να απολογηθούν.
 Καλούμε το μαθητικό κίνημα, τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία να σταθούν στο πλάι των μαθητών.
 Καλούμε την κυβέρνηση να καταργήσει εδώ και τώρα την ΠΝΠ.
Γρεβενά, 15/06/2016