Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

6ήμερη εκδρομή Σλοβενία-Κροατία ( Βελιγράδι – Ζάγκρεμπ – Λιουμπλιάνα)

6 ΉΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΉ ΣΛΟΒΕΝΊΑ-ΚΡΟΑΤΊΑ
( ΒΕΛΙΓΡΆΔΙ – ΖΆΓΚΡΕΜΠ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΆΝΑ)
ΑΠΌ 18/06/2016 ΈΩΣ 23/06/2016

1η ημέρα Γρεβενά – Βελιγράδι : ( Σάββατο18/06/2016)   Αναχώρηση  νωρίς το πρωί γιά τους  Ευζώνους. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Μετά την διέλευση και αυτών των συνόρων ,εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Μια πόλη πληγωμένη στο πέρασμα της ιστορίας που στέκει όμως μέχρι σήμερα περήφανη κι αγέρωχη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση και μιά πρώτη γνωριμία με την ιστορική πρωτεύουσα της Σερβίας.
 
 2η ημέρα Βελιγράδι – Ζάγκρεμπ – Λιουμπλιάνα  (Κυριακή 19/06/2016)  
Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς τα βόρεια. Διασχίζοντας Περνάμε στην Κροατία καταλίγοντας στην πρωτεύουσα της , το Ζάγκρεμπ . Θα δούμε τα ιστορικά μνημεία, τα στενά δρομάκια, τους ποδηλατοδρόμους, τα μικρά καφέ. Επίσης θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, το κοινοβούλιο και το προεδρικό Μέγαρο. 
Το βραδάκι  θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Φωλιασμένη μεταξύ Ιταλίας, Αυστρίας, Ουγγαρίας και Κροατίας είναι μια πόλη-κόσμημα θεμελιωμένη από τους Ρωμαίους, γεμάτη μεσαιωνικά κάστρα, παλάτια, καθεδρικούς ναούς, παλιές γέφυρες και σπουδαία μουσεία. Μια πόλη με μεγάλη πολιτιστική παράδοση, έντονη νυχτερινή ζωή και σπουδαίο φαγητό. Τακτοποίηση στο ξεν/χειο , δείπνο , διαν/ση.
 
 3η ημέρα: Λιουμπλιάνα: ( Δευτέρα 20/06/2016)
   Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση της Λιουμπλιάνα.  Θα περπατήσουμε κατά μήκους του ποταμού Λιουμπλιάνιτσκα και θα δούμε μεταξύ άλλων τις 3 γέφυρες, το δημαρχείο και το Κάστρο της Λιουμπλιάνα όπου χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Επιλέξτε ένα από τα γεφύρια και απολαύστε τις ήρεμες αντανακλάσεις των κτιρίων στο νερό!
Αποτέλεσμα εικόνας για λουμπλιανα φωτοΑπόγευμα ελεύθερο  για να εξερευνήσετε την πανέμορφη αυτή πόλη και να χαλαρώσετε.  Ο ποταμός Λιουμπλιάνιτσκα διαιρεί την πόλη στην μέση, με την σύγχρονη πόλη στη δύση και την παλαιά πόλη με το κάστρο στην ανατολή. Τα δύο αυτά κομμάτια συνδέονται με γέφυρες. Θαυμάστε το κάστρο και «απογειωθείτε» με το φουτουριστικό τελεφερίκ, εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από τζάμι, να σκαρφαλώνει στα τείχη του αλλοτινού φρουρίου. Οι κόκκινες στέγες της Παλιάς Πόλης με φόντο τις σλοβενικές Άλπεις είναι υπέροχες από ψηλά Η Λιουμπλιάνα διαθέτει επίσης όλα τα απαραίτητα συστατικά για ένα ρομαντικό city break. Μεσαιωνική, μπαρόκ και art nouveau αρχιτεκτονική, cosy εστιατόρια και γραφικούς πεζόδρομους με μικρά καφέ! Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσει κανείς την Παλιά Πόλη δεν είναι άλλος από τις βόλτες στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια και στις όμορφες πλατειούλες..
 
4η ημέρα : Λιουμπλιάνα – Λίμνη Μπλεντ:  (Τρίτη 21/06/2016)
Αποτέλεσμα εικόνας για λουμπλιανα φωτο  Πρωινό και ακολούθως αναχωρούμε για την εκδρομή στο Μπλεντ το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της περιοχής. Θα επισκεφθούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλεντ όπου από ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική και εντυπωσιακή εικόνα της λίμνης του Μπλεντ που θα σας κόψει την ανάσα. Μπορείτε επίσης προαιρετικά να κάνετε βαρκάδα με το πλοιάριο   μέσα στην καταπράσινη λίμνη και να επισκεφθείτε την παλιά μπαρόκ εκκλησία που βρίσκεται στο νησάκι. Επιστροφή στην Λιουμπλιάνα. Βράδυ ελεύθερο. Η ζωή βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Λιουμπλιάνιτσκα ο οποίος διασχίζει την πόλη. Στις όχθες του υπάρχουν πολλά μπαράκια που δημιουργούν ατμόσφαιρα μέχρι αργά καθότι η Λιουμπλιάνα είναι φοιτητούπολη. Το ποτάμι φωτίζεται όμορφα το βράδυ, οι γύρω δρόμοι είναι πεζοδρομημένοι και η βόλτα πάνω κάτω είναι απόλαυση!
Αποτέλεσμα εικόνας για βελιγραδι
 5η ημέρα Λιουμπλιάνα –  Βελιγράδι : (  Τετάρτη 22/06/2016)    Ξεκινάμε την διαδρομή προς τα νότια. Αργά το μεσημέρι φτάνουμε στο Βελιγράδι και ξεκινάμε την πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε το Μουσείο Τίτο, αφιερωμένο στον ηγέτη που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, τον Άγ.Σάββα (μεγαλύτερος χριστιανικός ναός των Βαλκανίων), αφιερωμένο στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας, το Κοινοβούλιο, που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο κάστρο της πόλης, που ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και επεκτάθηκε από τους Οθωμανούς, χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων και πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάβα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φερραίος.  Θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με πάμπολλα καταστήματα για φθηνές αλλά ποιοτικές αγορές.   Τακτοποίηση στο ξεν/χειο , δείπνο , διαν/ση.
  6η ημέρα Βελιγράδι – Γρεβενά : Πέμπτη 23 /06/2016 )   Μετά το πρωινό , αρχίζει  το ταξίδι της επιστροφής.
  Μετά από μιά δισκεδαστική διαδρομή , με στάσεις για καφέ και φαγητό , φτάνουμε το βράδυ στα Γρεβενά
 
·       Τιμές κατ΄άτομο : 350.00 ευρώ το άτομο σε δίκλινο
 
·       ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 110.00 ΕΥΡΩ
 
Περιλαμβάνονται:
·         Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείο μας.
·         Διαμονή 2 νύχτες στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΣΤΟ HOTELASTORIA 4****
·         Διαμονή 3 νύχτες στην ΛΟΥΜΛΙΑΝΑ ΣΤΟ HOTELRADISSONBLUE 4 ****SUP
·         Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (5 πρωινά και 5 δείπνα).
·         Αρχηγό – ξεναγό
·         Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
·         Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
·         Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
·         Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
 
Λεπτομέρειες-οδηγίες
·         Ταξιδεύουμε με  Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.

 

·         Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλείψεις.