Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΓΡΕΒΕΝΑ- Χώρος φιλοξενίας μεταναστών δυναμικότητας 1300 έως 1500 θέσεων, στην περιοχή Πατώματα.

Ο Γιώργος Κυρίτσης υποστήριξε ότι είναι ζήτημα εβδομάδων η εκκένωση της Ειδομένης

Τα σχέδια της κυβέρνηση για δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων σε Θέρμη, Ευκαρπία και Γρεβενά αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Για τη Θέρμη και την Ευκαρπία ο κ. Κυρίτσης διευκρίνισε ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε ενοικιασμένους βιομηχανικούς-εμπορικούς χώρους.

Για τα Γρεβενά είπε, δε, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει τη δημιουργία πρότυπου χώρου φιλοξενίας μεταναστών δυναμικότητας 1300 έως 1500 θέσεων, στην περιοχή Πατώματα.

«Παράλληλα εκσυγχρονίζονται τα κέντρα φιλοξενίας προσφυγών στο Κουτσόχερο της Λάρισας και το Βαγιοχώρι της Θεσσαλονίκης» τόνισε στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM και πρόσθεσε ότι στις εν λόγω εγκαταστάσεις θα τοποθετηθούν σκηνές τύπου οικίσκου και βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.

«Οι σκηνές που υπήρχαν εκεί ως τώρα προσφέρονται μεν για χρήσεις του στρατού, όπως η διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη διαβίωση οικογενειών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» υπογράμμισε.

Όσον αφορά την Ειδομένη υποστήριξε ότι η εκκένωσή της «δεν είναι ζήτημα καν μήνα, αλλά ζήτημα εβδομάδας ή εβδομάδων να είναι έτοιμες όλες αυτές οι εγκαταστάσεις και να έχει μεταφερθεί εκεί ο κόσμος από την Ειδομένη».

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει, δε, τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα, τις απέδωσε και και στην έλλειψη πόρων. «Προσπαθούμε να εκμεταλλευόμαστε και το τελευταίο ευρώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπλέον υπάρχει η ανάγκη να τηρείται απολύτως η νομιμότητα σε τέτοιου είδους ζητήματα ενώ ακολουθούμε και μια τακτική πειθούς των τοπικών κοινωνιών, εξαντλητικών επαφών και συσκέψεων με την τοπική αυτοδιοίκηση» είπε.

Σχετικά με τις καταγγελίες για πορνεία και εμπόριο ναρκωτικών στην Ειδομένη, σχολίασε: «στο κέντρο μιας μεγαλούπολης συναντάμε αυτά τα χαρακτηριστικά. Ε, θα τα συναντήσουμε, ευτυχώς σε όχι εκτεταμένη μορφή, σε καταστάσεις όπως η Ειδομένη. Η αστυνομία είναι παρούσα και προσπαθεί και τα ελέγχει. Να μην δραματοποιούμε τις εγκαταστάσεις. Δεν ήρθαν οι πρόσφυγες να εγκαταστήσουν την πορνεία στην Ελλάδα».

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι «επειδή το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας για ενοικίαση διαμερισμάτων και ξενοδοχείων δεν έχει αποδώσει προς το παρόν τα αναμενόμενα, θα ξεκινήσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης».

protothema.gr