Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Αιχμές κατά του «Ορόσημο» στην εκδήλωση «Οι Βαλαάδες της περιοχής των Γρεβενών και Βοΐου» από τον εκπαιδευτικό Βασίλη Αναστασιάδη (video)

Με την ομιλία του εκπαιδευτικού Βασίλη Αναστασιάδη, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διαλέξεων που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια  του εορτασμού της εκατονταετηρίδας των ελευθέριων  της πόλης των Γρεβενών, από…

το Δήμο Γρεβενών.

Το θέμα της ομιλίας αφορούσε τους εξισλαμισμένους έλληνες της περιοχής των Γρεβενών και του Βοΐου, τους γνωστούς ως «Βαλαάδες». 

Η εκδήλωση περιελάμβανε χορούς και τραγούδια από το χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατών Γρεβενών υπό τους ήχους των αδελφών Κυριακίδη.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί η επισήμανση του κ. Αναστασιάδη σχετικά με το βιβλίου του Αλέξανδρου Τζιόλα με τίτλο «Ορόσημα». Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στο συγκεκριμένο βιβλίο ο κ. Τζιόλας παρουσιάζει τον αδελφός του Λευτέρη Τζιόλα να είναι ο ιδρυτής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Γρεβενών.

«Η δημόσια βιβλιοθήκη Γρεβενών Ιδρύθηκε στα 1987, πριν ακόμη εμφανιστεί αυτός στο πολιτικό στερέωμα των Γρεβενών» σημειώνει ο κ. Αναστασιάδης και συνεχίζει:  «στις σελίδες του βιβλίου,  91 – 236 – 237 – 239 παραθέτει με πιστή αντιγραφή , θα μπορούσαμε να τις ονομάσουμε αυτές τις σελίδες φωτοτυπίες  αν δεν διέφεραν στο μέγεθος και στο σχήμα των γραμμάτων, την μελέτη «οι βαλαάδες και οι μικρασιάτες πρόσφυγες του Ν. Γρεβενών» μελέτη 26 σελίδων η οποία δημοσιεύτηκε στις σελίδες 435 – 462 των πρακτικών το πρώτου συνεδρίου των απανταχού Γρεβενιωτών που οργάνωσε το 1993 ο τότε Δήμαρχος Σιόβας Δημήτριος και εκδόθηκε στα 1994. Σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία όφειλε να αναφέρει με ακρίβεια το όνομα , τον τίτλο της μελέτης , το βιβλίο στο οποίο δημοσιεύτηκε , την πόλη, την χρονολογία της έκδοσης και τις σελίδες  και όχι να την παρουσιάζει ως πρωτότυπη, ως δική του.

Για το πώς ονομάζεται αυτή η πράξη του αφήνω να τη σχολιάσετε εσείς».

 

 

Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας ο κ.Αλέξανδρος Τζιόλας χαρακτήρισε μικροπρέπειες τα όσα ανέφερε ο κ.Ασλανίδης στην ομιλία του σχετικά με το βιβλίο του με τίτλο «Ορόσημα» και θα απαντήσει ενυπόγραφα.