Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Πρόκριση στις 15 καλύτερες ομάδες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο τελικός του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “Ο Γαλαξίας μας” για παιδιά Δημοτικού που διεξήχθη το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα. Οι 50 ομάδες, που προκρίθηκαν σε σύνολο 350 εκπροσωπώντας τις 13 Περιφέρειες της χώρας μας, παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, ανάμεσά τους και η δική μας ομάδα RoboSmarts με το ρομποτικό όχημα – εξερευνητή που εκπροσωπούσε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αποτελούμενη από τους/τις μαθητές/τριες: Κατερίνα Βουλογεώργου, Γιάννη Γεωργίου, Αθανασία Κοζόνη, Ναταλία Κολύδα, Τηλέμαχο Παπανικολάου, Γιάννη Πάτσικα και προπονήτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου Σπυριδούλα Καρανάτσιου.

Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας που έπρεπε να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή – μοντέλο η οποία προσομοίωνε το θέμα του διαγωνισμού “Ο Γαλαξίας μας”, πραγματοποιήθηκε με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, τη λειτουργία της ομάδας και το σχεδιασμένο video (animation) με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch και έγινε σε τρείς φάσεις. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν οι 15 καλύτερες ομάδες ως υποψήφιες για τις έξι πρώτες θέσεις, ανάμεσά τους και η ομάδα του σχολείου μας!

Στη συνέχεια και μετά από επανεξέταση αυτών των 15 ομάδων που προκρίθηκαν ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα: την πρώτη θέση κατέλαβαν τα Robotakia από τη Γλυφάδα, τη δεύτερη θέση οι TriRoboNauts από τα Τρίκαλα , και την τρίτη θέση η ομάδα Robofantasy από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά της Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος του WRO Hellas (Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης) κ. Γιάννης Σομαλακίδης δήλωσε σχετικά: Το ταλέντο που έχει να επιδείξει η χώρα μας επιστημονικά αναδείχθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Τα παιδιά με τους προπονητές – δασκάλους τους έφεραν την άνοιξη και το χαμόγελο στα χείλη των γονιών τους νωρίτερα, κάνοντάς μας όλους υπερήφανους για το επίτευγμα αυτό. Πρόκειται περί επιτεύγματος και μόνο η συμμετοχή στις καλύτερες 50 ομάδες της χώρας μας, σε επίπεδο δημοτικών σχολείων. Το επίπεδο του συναγωνισμού ήταν ιδιαίτερα υψηλό και συγκριτικά καλύτερο από το περσινό. Κάθε χρόνο πιο δυνατά και το 2017 ακόμη καλύτερα!

Σε αυτό το ταξίδι στο δικό μας “Γαλαξία” μάθαμε πολλά, συνεργαστήκαμε, δουλέψαμε, γελάσαμε, αγχωθήκαμε, μάθαμε να σκεφτόμαστε αλγοριθμικά και να δίνουμε εντολές στο δικό μας ρομπότ,..μα κυρίως μάθαμε πως όταν έχουμε ένα κοινό στόχο και δουλεύουμε όλοι μαζί δίνοντας τον καλύτερό μας ευατό, μπορούμε να επιτύχουμε και να δημιουργήσουμε φοβερά πράγματα!

Γι’αυτό το “μαγικό” ταξίδι θα πρέπει να ευχαριστήσω απο καρδιάς αυτά τα εκπληκτικά παιδιά, την ομάδα RoboSmarts, την Κατερίνα, τον Γιάννη, την Σάσα, την Ναταλία, τον Τηλέμαχο και τον Γιάννη τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας! Επίσης να ευχαριστήσω τους γονείς των παιδιών για την συμπαράσταση, υποστήριξη, εμπιστοσύνη αλλά και αγάπη που μου έδειξαν όλο αυτό το καιρό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απ’όλη την ομάδα των RoboSmarts στον Προϊστάμενο της Α’/θμιας εκπαίδευσης Γρεβενών κ. Βασίλειο Μήτσιαλο που μας συγκίνησε ιδιαίτερα και μας τίμησε με την παρουσία του καθόλη τη διάρκεια του Πανελλήνιου διαγωνισμού στην Αθήνα. Συμπαραστάθηκε στα παιδιά μας και μοιράστηκε το άγχος αλλά και τη χαρά μας!

Ευχαριστούμε επίσης τους βασικούς μας συμπαραστάτες και αρωγούς σε αυτή την επιτυχία, που ήταν τόσο ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Φώτιος Μπαζάκας, όσο και ο Σύλλογος Διδασκόντων που στήριξαν ηθικά και επιβράβευσαν με δώρα την προσπάθεια της ομάδας μας.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που πάντα ήταν κοντά μας αλλά και που μας στήριξαν οικονομικά με την αγορά ενός πακέτου lego. Ευχαριστούμε επίσης τους μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου μας που με τα έσοδα από την εφημερίδα που εκδίδουν αγόρασαν ένα ακόμη πακέτο lego (και τα δύο πακέτα ήταν απαραίτητα για τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό και θα μείνουν ως κληρονομιά στις επόμενες γενιές των μαθητών του σχολείου).

Ευχαριστούμε την εκδότρια της Εφημερίδας Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεολογία Τσουκαλά για την δωρεάν εκτύπωση φυλλαδίων του διαγωνισμού.

Η μετακίνηση και η διαμονή μας στην Αθήνα χρηματοδοτήθηκαν αντίστοιχα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Γρεβενών. Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελο Σημανδράκο αλλά και τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Δασταμάνη.

Σας ευχαριστούμε όλους!

Η καθηγήτρια Πληροφορικής

Καρανάτσιου Σπυριδούλα

Δείτε ακόμα