Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΓΡΕΒΕΝΑ: Το «ανθρώπινο πρόσωπο», των Φυλακών -VIDEO & ΦΩΤΟ)

Το «ανθρώπινο πρόσωπο», των Φυλακών εγκαινίασε σήμερα (28/3/2016) στο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Φελλίου Γρεβενών, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος. Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που μοιάζει σαν ένα παιδικό δωμάτιο, όπου εκεί οι κρατούμενοι γονείς θα μπορούν να συναντούν, αλλά και να περνούν χρόνο με τα μικρά παιδιά τους. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η ομαλή επανένταξη του κρατουμένου στο κοινωνικό, επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον και φυσικά η ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων και η μείωση των αρνητικών συνεπειών της φυλάκισής του.

Το παιδί θα φτάνει στο χώρο αυτό χωρίς να μπαίνει στο εσωτερικό της φυλακής, ενώ θα υπάρχει διακριτική οπτική επιτήρηση από σωφρονιστικό υπάλληλο ώστε το παιδί να μην αισθάνεται ότι είναι σε φυλακή και να μπορεί να ωφεληθεί από την επαφή με τον κρατούμενο γονιό του.

Το συγκεκριμένο έργο έγινε χωρίς πρόσθετη δημόσια δαπάνη, αλλά με τις προσπάθειες του προσωπικού και των κρατουμένων. Τα μοντέρνα παιδικά έπιπλα είναι αντικείμενα δωρεάς, ενώ ο χώρος διακοσμήθηκε με ζωγραφιές από κρατούμενο, στον οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης απένειμε έπαινο και χρηματικό βραβείο.
Το «Παιδικό Επισκεπτήριο» των φυλακών του Φελλίου Γρεβενών, όπως θα ονομάζεται είναι, όπως τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ένα «πρότυπο» και για άλλες φυλακές, ενώ ανέφερε ότι αντίστοιχος χώρος ήδη ετοιμάζεται στη φυλακή Γυναικών Θήβας, αλλά θα ακολουθήσουν κι αλλού.

Με την ευκαιρία, της επίσκεψής του στις Φυλακές των Γρεβενών ο κ. Παρασκευόπουλος επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το συμβουλευτικό σταθμό του ΚΕΘΕΑ, καθώς και το νέο αναγνωστήριο των κρατουμένων, ενώ συνομίλησε και με κρατουμένους. Παράλληλα ενημερώθηκε για τη λειτουργία και του «ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου», που γίνεται μέσω skype, το οποίο και λειτουργεί πιλοτικά με την παρουσία ψυχολόγων του καταστήματος.

ΕΕΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Δείτε τι Δήλωσε στο Δελτίο Ειδήσεων του West Channel και στον Δημήτρη Βακρατσά ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Βαγγέλης Σημανδράκος για την Επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης.

{youtube}5df35PZ0N6s|700|400{/youtube}