Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Πρώτη θέση για τους RoboSmarts του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, ο 2ος Περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας, σε συνεργασία με το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης, το Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία WROHellas. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών των δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και βραβεύτηκαν:
1ο Βραβείο: η ομάδα RoboSmarts με τους μαθητές της έκτης τάξης του 4ου 12/Θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών: Κατερίνα Βουλογεώργου, Ιωάννη Γεωργίου, Αθανασία Κοζόνη, Ναταλία Κολύδα, Τηλέμαχο Παπανικολάου και Ιωάννη Πάτσικα, με το έργο “Ρομποτικό όχημα – Εξερευνητή” και προπονήτρια την κα. Καρανάτσιου Σπυριδούλα.
2ο Βραβείο: η ομάδα Lego Iteles, του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας με το έργο “Προσελήνωση” και προπονητή τον κ. Γιάννη Αρβανιτάκη.

3ο Βραβείο: η ομάδα Space Explorers, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με το έργο “Διαστημικό όχημα Scout ” και προπονήτρια την κα. Λιάμπα Θεοδούλα.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού γίνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών – STEM).

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, θα διεξαχθεί από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Δ/νσης στις 19-3-2015 στην Αθήνα.
Την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα εκπροσωπήσουν οι πρώτες δύο ομάδες δηλαδή η ομάδα του σχολείου μας RoboSmarts και η ομάδα της Φλώρινας Lego Iteles.
Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους μας στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα τον κ. Κωνσταντίνο Γιώτα (δωρεά υλικού μακέτας), τον κ. Μοσχονά Γεράσιμο για τα μαθήματα καλλιτεχνίας που μας πρόσφερε με πολύ μεγάλη προθυμία καθώς και την κ. Θεολογία Τσουκαλά εκδότρια της εφημερίδα “Χρονικά Δυτικής Μακεδονίας” για την δωρεάν εκτύπωση των αφισών και φυλλαδίων.
Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την ημέρα του διαγωνισμού: Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας
Πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη διεύθυνση www.wrohellas.gr

Δείτε ακόμα