Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ανάληψη ευθυνών για το προσφυγικό ζήτημα – Επιστολή Δημάρχου Γρεβενών

Επιστολή Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη προς το Υπουργείο Εσωτερικών για το προσφυγικό.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
Υπουργέ Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή,
Αναπληρωτή Υπουργέ Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζαλά,
Υφυπουργέ Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα,
Αναπληρωτή Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα,

Σας γνωρίζουμε ότι εδώ και τρεις μέρες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες παραμένουν στην περιοχή του Δήμου μας. Από την πρώτη στιγμή ανταποκριθήκαμε άμεσα με σύμμαχο την Ιερά Μητρόπολη, την Π.Ε. Γρεβενών, τους τοπικούς συλλόγους και την τοπική κοινωνία διαθέτοντας για προσωρινή εξυπηρέτησή τους δομές του Δήμου μας, αγαθά πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γεγονός που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Παρά την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των προσφύγων καθίσταται αδύνατη η συνέχιση αυτής χωρίς οργανωμένο σχεδιασμό και πόρους, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν διαθέτουμε λειτουργικούς χώρους για τη στέγασή τους.
Επειδή ένα σοβαρό πρόβλημα όπως το μεταναστευτικό δεν μπορεί να μετατοπίζεται στις τοπικές κοινωνίες χωρίς καμία ενημέρωσή τους και χωρίς καμία στρατηγική, παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ανθρώπινη φιλοξενία των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που βρίσκονται στην περιοχή μας έως ότου δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
Σε καμία περίπτωση ο Δήμος Γρεβενών και οι πολίτες του δεν μπορούν να επιφορτιστούν εσαεί τη μεγάλη αυτή ευθύνη διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος και επειδή εφεξής η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη ο λόγος πλέον είναι δικός σας.
Κατανοούμε πλήρως αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας και είμαστε στη διάθεσή σας για να διευκολύνουμε το δύσκολο έργο σας πλην όμως οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι αυτό το βάρος δεν μπορούμε να το σηκώσουμε μόνοι μας.

Με εκτίμηση,

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ