ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣTΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 13.00 μ.μ.
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Στα Γρεβενά, την περιφερειακή ενότητα με τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού 16% , σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, με ποσοστά ανεργίας σε διψήφιο ποσοστό ιδιαίτερα στους νέους, με γερασμένο πληθυσμό ιδιαίτερα στα χωριά , συγχρόνως με το εισόδημα των νοικοκυριών να εξανεμίζεται λόγω της μεγάλης ακρίβειας σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης και τους μισθούς και τις συντάξεις να είναι «παγωμένοι» εδώ και μια δεκαετία, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας , βρίσκουν τον κόσμο να αγωνιά για το σοβαρό πρόβλημα της θέρμανσης και πως θα τα βγάλει πέρα για έναν ακόμη χειμώνα.
Η αλματώδης αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας , η αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου που έχει ξεκινήσει με 1,40€ το λίτρο, η υψηλή τιμή των καυσόξυλων, οδηγούν τα λαϊκά νοικοκυριά σε απόγνωση για το πώς θα ζεσταθούν και αυτό το χειμώνα.
Οι κάτοικοι των χωριών με τις αυξημένες τιμές πετρελαίου, pellete, καυσόξυλων και ρεύματος, τις διάφορες επιδοτήσεις ψίχουλα απ’ την κυβέρνηση και ταυτόχρονα με τη πολιτική που παραδίδει τα δάση στους ιδιώτες, βιώνουν το πρόβλημα περισσότερο οξυμένο.
Αυτή η κατάσταση δεν είναι τυχαία ούτε κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής της απελευθέρωσης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης, της εμπορευματοποίησης της θέρμανσης.
Δεν πάει άλλο. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση.
Δε δεχόμαστε για άλλη μια χρονιά να υπάρξει σπίτι χωρίς θέρμανση.
Δε προσαρμοζόμαστε στη «βαρυχειμωνιά» που μας ετοιμάζουν.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οργανώνουμε τον αγώνα μας και διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογία και επιστήμης.
Ενώνουμε τη φωνή μας όλοι οι φορείς, τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι εργαζόμενοι, οι έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, πραγματοποιούμε συλλαλητήριο την Τετάρτη , 15 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία, ώρα 13.00 μμ και παλεύουμε:
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 13.00 μ.μ.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ