Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τα νέα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι οι άγαμοι που έχουν ετήσιο εισόδημα έως και 12.000 ευρώ και οι έγγαμοι που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, ενώ θα το ποσό αυτό θα αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Σε ό,τι δε αφορά το ύψος της ακίνητης περιουσίας, που θα πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να δικαιούνται του επιδόματος, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 100.000€ για άγαμους και 200.000€ για έγγαμους.

Τα νέα αυτά κριτήρια, που προβλέπονται στη απόφαση που ήδη έχει υπογραφεί από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (10.12.2015) από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και οι σχετικές σελίδες στο taxis για να μπορούν να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για το ύψος και τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών καθώς χθες βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψε την σχετική απόφαση.

Σχετικά με τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος, πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης είπε πως αυτή προβλέπεται να γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη δόση, που θα αφορά αγορές μέχρι και το τέλος του έτους (31.12.2015), θα δοθεί στο τέλος Φεβρουαρίου του 2016, ενώ για τις υπόλοιπες αγορές πετρελαίου θέρμανσης που θα γίνουν από 1.1.2016 μέχρι το τέλος του Μαΐου του 2016, οι πληρωμές του επιδόματος θα γίνουν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

 

newsit.gr