Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ηχηρή η Παρουσία της ΚΕΔΕ και της Αυτοδιοίκησης στη ΔΕΘ

Το πρωταγωνιστικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη και στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας, υποδηλώνει με την παρουσία της, η  ΚΕΔΕ

και το περίπτερο της Αυτοδιοίκησης, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο στις 11:00 π.μ. από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Α. Μανιτάκη, παρουσία  πλήθους αιρετών, κυβερνητικών παραγόντων και πολιτών. Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

 

Τη δέσμευση ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε νομοθετική ρύθμιση που θα επιλύει φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους δήμους, απέσπασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης από τον υπουργό Α. Μανιτάκη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της Αυτοδιοίκησης στη ΔΕΘ.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, υπογράμμισε ότι η παρουσία της αυτοδιοίκησης στην έκθεση υποδηλώνει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της στην ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας μας. Στη συνέχεια  επικεντρώθηκε στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας με την κυβέρνηση προκειμένου να βρεθούν άμεσα λύσεις.

 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόβλημα των προσφυγικών ροών, στην ανάγκη εξασφάλισης επιπλέον επιδοτούμενων θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, στην εξεύρεση λύσης για τη μεταφορά των μαθητών,  καθώς και στην επίλυση μιας σειράς  θεσμικών και διοικητικών θεμάτων που απασχολούν την αυτοδιοίκηση.

 

Ο Α. Μανιτάκης στη συνέχεια δεσμεύθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα ζητήσει να υπάρξει συνεργασία με τη ΚΕΔΕ προκειμένου να καταρτιστεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα διευθετεί προβλήματα που απασχολούν τους δήμους.

 

Ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με δηλώσεις του  εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανεύρεση λύσης στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών και υπογράμμισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση σε διάστημα 7 ημερών έχει καταφέρει να λύσει προβλήματα που εκκρεμούσαν 7 μήνες.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Ιωάννης Μέξηςενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος  «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής».

 

Στα εγκαίνια, παραβρέθηκαν, εκτός από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Α. Μανιτάκη, ο αναπληρωτής Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Φ. Τσαλίδης, ο Γ.Γ. Γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Νίκος Φράγκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Καραγιάννης, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονία Α. Τζιτζικώστας, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Ι. Μέξης, ο Πρόεδρος της ΠΕΤΑ Ν. Χιωτάκης, εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεκάδες δήμαρχοι και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης από όλες τις περιοχές της Μακεδονίας.

 

Το περίπτερο

Να σημειωθεί ότι το Περίπτερο παρουσιάζει δράσεις της ΚΕΔΕ,ΕΕΤΑΑ, της ΠΕΤΑ και του ΙΤΑ.

Διαθέτει οπτικοαουστικό και έντυπο υλικό το οποίο παρέχει πληροφορίες για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης.

Επίσης  παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στους δήμους,  καθώς και στις δραστηριότητες των εταιρειών ΕΕΤΑΑ και ΠΕΤΑ   που αφορούν στην αυτοδιοίκηση α’ Βαθμού.

Στο περίπτερο θα παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες και για  όλα τα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.