Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Κυβέρνηση:Ταξιδιωτικά έγγραφα στους Σύρους πρόσφυγες για να ταξιδέψουν όπου θέλουν

Την απόφαση της κυβέρνησης να παρέχει άμεσα στους Σύρους πρόσφυγες τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες προτίμησής τους, ανακοίνωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αμέσως μετά τη διυπουργική σύσκέψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκησε περισσότερες από 4 ώρες.  

Παράλληλα, θα διαμορφωθούν ειδικοί χώροι, καταυλισμοί και..

υποδομές, όπου θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.  

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι νεοεισελθέντες πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής στη Δυτική Ελλάδα. 

“Παρατηρείται αυξημένη ροή προσφύγων. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι την ίδια περίοδο υπάρχει αύξηση προσφύγων και στην Ιταλία”, είπε ο κ. Σακελλαρίδης προσθέτοντας ότι “το κίνητρό τους δεν είναι η οικονομική ανέχεια, αλλά ο άμεσος κίνδυνος για τη ζωή τους”.

Συνοπτικά όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη:

1. Η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες.
2. Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα, τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους.
3. Εγκρίθηκε σχέδιο για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, 
4. Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και στη Σύνοδο των αρμόδιων Υπουργών η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισήμανε ότι “το προσφυγικό ζήτημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, ψυχραιμία και ανθρωπιά. Δεν χωρούν παιχνίδια και λαϊκισμοί για τις ανθρώπινες ζωές”. 

Στη διυπουργική σύσκεψη μετείχαν οι:
– Βούτσης Νίκος, υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
– Χριστοδουλοπούλου Τασία, αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής
– Πανούσης Γιάννης, αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
– Δρίτσας Θόδωρος, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας

Καθώς επίσης και οι:
– Αθανασόπουλος Αθανάσιος, ναύαρχος Λιμενικού και
– Πατρινός Νικόλαος, υπαρχηγός Β’ Λιμενικού
– Καλογερόπουλος Αριστείδης, ειδικός σύμβουλος του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου

 

 

newsit.gr