Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Κατρούγκαλου: Επιστρέφουν στο Δημόσιο οι απολυμένοι από την διαθεσιμότητα – Τι είπε για ενιαίο μισθολόγιο και πειθαρχικά συμβούλια

Λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ένα από τα πλέον “καυτά” ζητήματα που αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ της απερχόμενης κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο προσκήνιο.

Και μάλιστα από επίσημα χείλη, αφού ο νέος αναπληρωτής υπουργός…

Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega, αναφέρθηκε στο ζήτημα των απολύσεων από το Δημόσιο, οι οποίες έγιναν ως αποτέλεσμα του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Για την ακρίβεια, όχι απλά αναφέρθηκε, αλλά έκανε εξαιρετικά σημαντικές δηλώσεις, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για ανάκληση των συγκεκριμένων απολύσεων.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε πως οι απολύσεις στο Δημόσιο που προήλθαν από την διαθεσιμότητα ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα ανακληθούν.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε πως η επαναπρόσληψη αυτών των δημοσίων υπαλλήλων είναι κοστολογημένη και περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα διευκρίνισε πως για να γίνει αυτό δεν είναι απαραίτητη μία νέα νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπουργική απόφαση, την οποία και θα υπογράψει άμεσα.

Τόνισε επίσης ότι στόχος του είναι να κλείσουν μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το οποίο έκρινε επαρκές για την αξιολόγηση.

Δήλωσε ακόμη πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλιο -κρίνοντας συναδέλφους τους- χωρίς όμως να έχουν πλειοψηφία στη λήψη της απόφασης.

Για το ενιαίο μισθολόγιο, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων σε ένα εξάμηνο.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το κλείσιμο της ΕΡΤ, απάντησε πως δεν είναι αρμόδιος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο είπε την προσωπική του άποψη, η οποία είναι πως πρέπει η ΕΡΤ να λειτουργήσει ξανά και σε νέο πλαίσιο.