Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εφετείο ακύρωσε την ανακήρυξη της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου

Ανατροπή στο χάρτη των περιφερειών προκαλεί η απόφαση του Β’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται η ανακήρυξη της κυρίας Χριστιάνας Καλογήρου ως περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως είχε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου προκύψει, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών.

 

Η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη…

αιφνιδίασε τη ΝΔ, καθώς δεν υπήρχε φόβος για μια τέτοια απόφαση που ανατρέπει πλήρως, άγνωστο για πόσο καθώς εκκρεμεί και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τους περιφερειακούς συσχετισμούς.

Η κ. Καλογήρου, πρώην βουλευτής της ΝΔ σε δήλωσή της ανέφερε ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά διευκρίνισε πως όπως έχει δικαίωμα και υποχρέωση καταθέτει αμέσως αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας».

Στόχος της είναι έως την προσεχή Παρασκευή 8 Αυγούστου να καταθέσει την αίτηση αναιρέσεως με προοπτική να υπάρξει απόφαση έως τέλος του μήνα καθώς από το Σεπτέμβριο αναλαμβάνουν οι νέες διοικήσεις.

 

Η ένσταση κατά της κυρίας Καλογήρου και του αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Στρατή Κύτελλη συνυπογραφόταν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ζερδελή, τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Τεντόμα και τους Παναγιώτη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Μάντζαρη και άλλους τρεις πολίτες με το αιτιολογικό ότι κατείχαν διευθυντικές θέσεις το αμέσως προηγούμενο διάστημα των εκλογών.

 

Τότε η κ. Καλογήρου που διετέλεσε το προηγούμενο διάστημα γγ της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου, δήλωσε ότι «κάθε πολίτης μπορεί να ασκεί τα δικαιώματά του, όπως ο ίδιος νομίζει» και πως «όλα θα κριθούν όπως ορίζει ο νόμος».

 

Πλέον η προσοχή θα δοθεί στη «μάχη» που θα γίνει στο ΣτΕ για να ανατραπεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και υπάρχει αισιοδοξία στο στρατόπεδο της κυρίας Καλογήρου ότι δεν θα αλλάξει η βούληση των πολιτών του Βορείου Αιγαίου.

 

Πηγή: in.gr