Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΣΕΙΣΜΟΣ 6,0 R ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (video)

– 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο σεισμός σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα
– Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί: 4,4R, 3,9R και 4,2R 

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:57, σε θαλάσσια περιοχή, κοντά στο Ληξούρι στην Κεφαλλονιά, και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σ’όλη την Ελλάδα.

 

Μετά τον ισχυρό σεισμό σημειώθηκαν και μετασεισμοί 4,4R, 3,9R και 4,2R της κλίμακας Ρίχτερ με …

το ίδιο επίκεντρο 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού είναι 293 χλμ Δυτικά της Αθήνας.  Το επίκεντρο του σεισμού είναι 6 χλμ Βορειοανατολικά του Αργοστολίου , ενώ το εστιακό βάθος είναι 5 χλμ.

 

{youtube}ljuOpBHIn3g|600|380{/youtube}

 

 Όπως μετέφεραν στο patrisnews.gr κάτοικοι της περιοχής του Φισκάρδου, η σεισμική δόνηση ήταν απίστευτα ισχυρή και προκάλεσε διακοπή ρεύματος, ενώ αρκετοί κάτοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους. 


Σύμφωνα με το PatrasTimes.gr, κάτοικοι της Κεφαλονιάς δήλωσαν πως δρόμοι έχουν ανοίξει στα δυο.

Ζημιές έχει υποστεί το κτίριο του νοσοκομείου Κεφαλονιάς, λόγω του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στο νησί. Αυτή την ώρα οι ασθενείς μεταφέρονται σε διάφορα σημεία.

 

Μέχρι στιγμής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού έχουν αναφερθεί ζημιές σε καταστήματα στην πόλη του Αργοστολίου από σπασμένες τζαμαρίες, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν κλήσεις για τραυματισμούς. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, αναφέρθηκαν κατολισθήσεις βράχων με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί ορισμένοι δρόμοι στα βόρεια του νησιού.

 

 

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική, στα Γρεβενά, στην Κοζάνη,στα Τρίκαλα, στη Λαμία, ενώ στον Πύργο οι κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους!