Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΟΕΔΗΝ: Έτσι μεθοδεύεται σχέδιο σταδιακής συρρίκνωσης των Υγειονομικών Μονάδων.

Στα πλαίσια των ΔΕΣΜΕΥΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται συνεχώς. Τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ προβλέπουν τον σταδιακό περιορισμό των δαπανών στο 6% του ΑΕΠ το οποίο την τελευταία τετραετία υπέστη απώλειες 25%. Το επόμενο έτος (2014) οι δαπάνες θα είναι 300 εκατομμύρια μειωμένες σε σχέση με εφέτος.

 

                Τα Νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται οι κωδικοί των προϋπολογισμών στέρεψαν με αποτέλεσμα να αναστέλλονται βασικές λειτουργίες τους. Δεν διαθέτουν πίστωση για αγορά πετρελαίου θέρμανσης, υγειονομικού υλικού, προϊόντων διατροφής κ.α. Για το έτος 2014 με επιχορήγηση 30% μειωμένη θα αναγκαστούν να κατεβάσουν ρολά μετά το πρώτο εξάμηνο.

Τα Νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν σε προσωπικό από τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις λόγω των δυσμενών αλλαγών στο Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα και τις μηδενικές προσλήψεις.

                Έτσι μεθοδεύεται σχέδιο σταδιακής συρρίκνωσης των Υγειονομικών Μονάδων. Έκλεισαν τα πρώτα 8 Νοσοκομεία με σημαντική συμβολή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το  κυβερνητικό σχέδιο είναι προφανές. Από την μια ξεφορτώνεται δαπάνες και από την άλλη οδηγεί υγειονομικό προσωπικό σε διαθεσιμότητες.

Πρόθυμα ο Υπουργός Υγείας έδωσε στη πυρά των διαθεσιμοτήτων 1.665 υπαλλήλους από το ελλιπέστατο προσωπικό των Νοσοκομείων για την συμπλήρωση του αριθμού των 12.500 που ήταν ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

                Συνεχίζει τις μεθοδεύσεις για διάθεση άλλων 900 υγειονομικών στο δεύτερο κύμα διαθεσιμοτήτων (έτος 2014) μέσω νέων καταργήσεων Νοσοκομείων, Κλινικών και Οργανικών Θέσεων.

                Ακόμη δεν προσδιορίστηκαν οι δεξαμενές (Νοσοκομεία) από τις οποίες θα προκύψει το διαθέσιμο προσωπικό.

Στοχοποιείται η Πρωτοβάθμια περίθαλψη και με τα καλοπληρωμένα σχέδια ειδικών που παρήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, μεθοδεύει ΛΟΥΚΕΤΑ σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και Διαθεσιμότητες – Απολύσεις του υπηρετούντος Προσωπικού.

                Πρωτοβάθμιες δημόσιες Μονάδες που είναι απαραίτητες περισσότερο από ποτέ αφού προσφέρουν Δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας εκ των οποίων 3,5 εκατομμύρια είναι ανασφάλιστοι και οι υπόλοιποι που διαθέτουν ασφαλιστικό βιβλιάριο πληρώνουν από τη τσέπη τους την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφού η κυβέρνηση οδηγεί σε αργό ΘΑΝΑΤΟ τον ΕΟΠΥΥ.

                Στα οκτώ πρώτα Νοσοκομεία που κατέβασε ρολά ο Υπουργός, το προσωπικό μοριοδοτήθηκε με κριτήρια που ορίζουν οι Υπουργικές Αποφάσεις αφενός του Υπουργού Υγείας και αφετέρου του Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

                Η μοριοδότηση επικυρώθηκε από το ΑΣΕΠ. Με βάση αυτή τη διαδικασία προέκυψαν οι 1.665 υπάλληλοι για διάθεση σε άλλα Νοσοκομεία. Εξαιρέθηκαν υπάλληλοι με κοινωνικά κριτήρια που ορίζει ο Νόμος 4172/2013καθώς επίσης μέρος των υπαλλήλων που διέθεταν τα περισσότερα μόρια και με βάσει τον αρχικό σχεδιασμό θα κάλυπταν τις νέες αλλά  δραστικά πετσοκομμένες δραστηριότητες των καταργημένων Νοσοκομείων.

                Διαπιστώνεται όμως ότι  ήταν σχέδια επί χάρτου. Μια τρύπα στο νερό. Με ρουσφετολογικά κριτήρια κατόπιν εντολής του Υπουργού Υγείας επιστρέφουν με τρίμηνες μετακινήσεις (αποφάσεις Διοικητών ΥΠΕ) ή μετακινήσεις με αποφάσεις Διοικητών Νοσοκομείων όταν πρόκειται για διασυνδεόμενα Νοσοκομεία (Νίκαια – Αγία Βαρβάρα, Ευαγγελισμός – Πολυκλινική κλπ) χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα μόρια που διαθέτουν από το ΑΣΕΠ. Προκειμένου να στηρίξουν τις υποτυπώδεις νέες λειτουργίες.

                Ο Υπουργός βάπτισε τη Διαθεσιμότητα υπαλλήλων, Κινητικότητα η οποία με ρουσφετολογικά κριτήρια μετατρέπεται σε πλασματική Διαθεσιμότητα. Ακόμη και σήμερα στο «κουφάρι του ΕΣΥ» παίζει μικροκομματικά παιχνίδια και η μοριοδότηση αφορά τους πολλούς και όχι τους λίγους αρεστούς και κομματικούς φίλους του.

                Οι φιέστες που ετοιμάζει τις οποίες ονομάζει εγκαίνια των νέων λειτουργιών των Νοσοκομείων που άλλαξαν χαρακτήρα (π.χ. Αγία Βαρβάρα) θα είναι κακόγουστο θέαμα καθότι τα καταργημένα Νοσοκομεία τα μετέτρεψε σε Υγειονομικές Μονάδες επιπέδου «περιπτέρου».

                Οι κάτοικοι χρήστες των υπηρεσιών και οι φορείς των περιοχών που ήταν ανεπτυγμένα θα παλέψουν για τη σωτηρία των Νοσοκομείων και ενάντια στα λαϊκίστικα σόου του Υπουργού Υγείας.

                ΦΤΑΝΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ, Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

Δείτε ακόμα