Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε νέους έως 25 ετών με την 1η δόση του εμβολίου

Την “κάρτα ελευθερίας” νέων (freedom pass), μιας προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ για τους νέους που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των διευκολύνσεων, των εμβολιασμένων πολιτών, στέλνοντας οαράλληλα το μήνυμα ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες πρέπει να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

 

Η κάρτα θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους νέους 18-25 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί, ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια.

 

Θα μπορούν να την χρησιμοποιούν για την αγορά εισιτηρίων για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία αλλά και για την είσοδό τους σε χώρους πολιτισμού, σε συναυλίες, κινηματογράφους και θέατρα.

Η προπληρωμένη κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο 2021 και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της μέσω εφαρμογής στο κινητό ή με βεβαίωση για όσους νέους δεν έχουν “έξυπνο” τηλέφωνο.

“Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορονοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή” είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την παρουσίαση.

“Παράθυρο ελευθερίας” η προπληρωμένη κάρτα νέων

“Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. Έχει έλθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορονοϊό. Αναφέρομαι στους νέους 18 – 25 ετών, που είναι 940.000” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

“Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα”.

“Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής” συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Προκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους”.

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: “Κρατάμε τη μάσκα, όταν είμαστε πολλοί. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους. Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο. Η κάρτα θα ονομάζεται freedom pass”.

Κλείνοντας την παρουσίαση για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως “για πρώτη φορά έχουμε σημαντικό αριθμό διαθέσιμων ραντεβού με οποιοδήποτε εμβόλιο” και τόνισε ότι “Ζητώ από τους νέους να αδράξουν την ευκαιρία και να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους. Να αξιοποιήσουν το freedom pass γνωρίζοντας ότι το Κράτος στέκεται δίπλα τους και τους ευχαριστεί”.

“Όπως μου έχουν πει και άλλοι, δεν είχατε έως τώρα κάποιο οικονομικό όφελος” συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ολοκλήρωσε την παρουσίαση λέγοντας: “Ένα μικρό ευχαριστώ από την Ελληνική Πολιτεία με μόνη υποχρέωση να κάνετε αυτό που ούτως ή άλλως θα κάνατε, δηλαδή να πάτε να εμβολιαστείτε, ώστε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους”.

Διαθέσιμη πριν από το τρίτο τριήμερο του Σεπτεμβρίου

Η κάρτα, όπως ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αφορά σε νέους που έχουν γεννηθεί κατά τα έτη από το 1996 έως το 2003 και θα είναι διαθέσιμη πριν από το τρίτο τριήμερο του Σεπτεμβρίου.

Κατά την παρουσιάση των μέτρων, ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί 3,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το ιικό φορτίο έχει μειωθεί κατά 75-80%. Σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα εμβολιάζει 100.000 πολίτες κάθε μέρα, ενώ όπως εκτιμάται, περίπου το 48% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τέλος Ιουλίου.