Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Lockdown: Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Επιστρέφουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, όπως επιστρέφουν και τα SMS στο 13033 και τα έντυπα μετακίνησης, με τους ανάλογους κωδικούς. Ωστόσο, αντίθετα με όσα είχαν διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και με όσα ισχύουν τώρα από τις 00:00 μέχρι τις 05:00 στις πορτοκαλί περιοχές και από τις 21:00 στις “κόκκινες”, δεν θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς δεν αναφέρθηκε σε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται με SMS και έντυπο, όπου θα αναγράφονται ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και αιτία μετακίνησης, μεταξύ 21.00 με 05:00

Δύο είναι οι βασικές διαφορές με το πρώτο lockdown: Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και ότι τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής παραμένουν ανοιχτά. Μετακινήσεις επιτρέπονται από και προς εργασία με σχετική βεβαίωση εργοδότη από την ΕΡΓΑΝΗ και για τους αυτοαπασχολούμενους, από τους ίδιους.

“Όπως και την άνοιξη”, εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, “θα ισχύσουν περιορισμοί στην κυκλοφορία, καθώς οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για μετάβαση από και προς την εργασία ή συνοδεύοντας το παιδί στο σχολείο αλλά και για λόγους έκτακτης ανάγκης”.

Όλα τα σχετικά έντυπα καθώς και αναλυτικές οδηγίες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα forma.gov.gr.

Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό], ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
 
όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6, που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:
 
1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
5 Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Θα λαμβάνετε ως απάντηση:
 
Μετακίνηση [κενό] X [κενό], ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
 

Έντυπο μετακίνησης εργαζομένων

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Στη φόρμα ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει τα στοιχεία του, τον τόπο εργασίας και τις ώρες μετακίνησης.

Φόρμα μετακίνησης εργαζόμενων

ergazomenon
Για τις υπόλοιπες μετακινήσεις
Για μεμονωμένες μετακινήσεις υπάρχουν τρεις επιλογές. Μέσω SMS, με εκτυπωμένο και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης, ή και χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή, υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

politon

Έντυπο μετακίνησης
Υπενθυμίζουμε ότι οι λόγοι μετακίνησης είναι οι εξής 6:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Μετακίνηση μαθητών

Όσον αφορά τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους βεβαίωση η οποία θα είναι υπογεγραμμένη από το διευθυντή του σχολείου, στην οποία θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα τα στοιχεία του μαθητή και η διεύθυνση κατοικίας του η σχολική μονάδα του και οι ώρες μετακίνησης.

Βεβαίωση μαθητές
Οι γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά από και προς τις σχολικές μονάδες, θα στέλνουν μήνυμα με τον κωδικό “4” όπου στην κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη έχει προστεθεί και η συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

mathites

Χειρόγραφη βεβαίωση
Η χειρόγραφη βεβαίωση μετακίνησης θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί τα στοιχεία του ατόμου, η διεύθυνση κατοικίας του, ο λόγος μετακίνησης που εμπίπτει στις επιτρεπόμενες κατηγορίες, η διεύθυνση προορισμού ενώ θα πρέπει να αναγράφει επίσης την ημερομηνία, την ώρα και να φέρει και μια προσωπική υπογραφή.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις θα ισχύσουν από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 30 Νοεμβρίου.

Δείτε ακόμα