Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Αγωνία για τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – 5% των τεστ που έγιναν στην παραλία βγήκε θετικό

Ξεπερνούν τα 50 τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής στη Θεσσαλονίκη, στα τεστ που διενεργεί από το πρωί της Πέμπτης, ο ΕΟΔΥ, στη νέα παραλία.

Μέχρι τώρα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 1.100 τεστ ενώ η δειγματοληψία θα συνεχιστεί μέχρι τις 20:00.

“Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμη. Έχουμε πάνω από 50 θετικούς. Συνεχίζουμε μέχρι τις 20:00 να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε”, τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σε επικοινωνία που είχε με τον πρύτανη του ΑΠΘ, ο ίδιος, αποκάλυψε ότι υπάρχει μεγάλη και επιθετική αύξηση στα λύματα της πόλης και αυτό “δείχνει ότι τις επόμενες ημέρες αναμένουμε έναν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Θα είναι δύσκολοι οι επόμενες μήνες. Στόχος η μικρότερη διασπορά και οι λιγότερο θάνατοι”.

Δεν θα ανοίξουν τελικά τα καταστήματα λιανικής την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πόλη, είπε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και συμπλήρωσε πως μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες που αφορούν στο χρονικό πλαίσιο της έναρξης του lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο ίδιος, για τη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει εξειδίκευση στα μέτρα που θα σπάσουν την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού, συγκριτικά με αυτά που ισχύουν σε άλλες περιοχές του επιπέδου 4, βάσει του επιδημιολογικού χάρτη.

“Αυτή τη στιγμή εξειδικεύονται τα μέτρα γιατί ξέρετε η Θεσσαλονίκη έχει μια διαφορετική κίνηση σε σχέση με μια μικρότερη περιφέρεια όπως η Καστοριά και η Κοζάνη. Όλα αυτά είναι υπό συζήτηση για να παρθούν οι αποφάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Περιμένουμε μέσα στην ημέρα την εξειδίκευση των μέτρων”, είπε ο κ. Ζέρβας και συμπλήρωσε πως “η κατάσταση στην πόλη μας δεν είναι καλή. Θα υπάρχει σε συνεχή βάση η δυνατότητα για τεστ με ραντεβού από τα τρία κέντρα που υπάρχουν”.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα έπρεπε να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα κατά της εξάπλωσης της COVID-19 στη Θεσσαλονίκη, πριν τις εορταστικές ημέρες, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ απάντησε πως “καθημερινά αναλύουμε όλα τα δεδομένα και οι αποφάσεις λαμβάνονται βάσει αυτών”.

Τέλος, ανέφερε πως θα συνεχίσει ο Οργανισμός να κάνει τεστ στα τρία ιατρεία της πόλης, ώστε να μην υπάρχει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία. Για τον λόγο αυτό και σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκη, θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους.

https://www.thestival.gr/