Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ενοχοι για εγκληματική οργάνωση οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής

Ενόχους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση έκρινε το Δικαστήριο τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Αυτό σημαίνει ότι οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Κασιδιάρης και άλλα ηγετικά στελέχη οδηγούνται κατά πάσα πιθανότητα στη φυλακή…

Tο δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή περιφερειακών στελεχών κατηγορούμενων στην υπόθεση Φύσσα και για την πράξη της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Η ανακοίνωση αυτή καθιστά σαφές ότι προμηνύει και την ενοχή μελών της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, επτά πολιτικά στελέχη της καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τα υπόλοιπα 11 για συμμετοχή.

Για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ένοχοι κρίθηκαν οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Οι ποινές που αντιμετωπίζουν είναι ποινή φυλάκισης από 5-15 χρόνια. Μάλιστα ο Γιαννης Λαγός είναι εν ενεργεία Ευρωβουλευτής.

Τα υπόλοιπα 11 πολιτικά στελέχη, εκλεγμένοι βουλευτές το 2012, καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με πλαίσιο ποινής από 5-10 χρόνια κάθειρξη.

Σημειώνεται πως κατηγορούμενοι είναι οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, Ελένη Ζαρούλια, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Μίχος, Γιώργος Γερμενής, Αντώνης Γρέγος, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης και οι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Χειροκροτήματα και αντιφασιστικά συνθήματα κυριαρχούσαν νωρίτερα έξω από το Εφετείο Αθηνών κάθε φορά που ακουγοταν από τα μεγάφωνα η ετυμηγορία του δικαστηρίου υπέρ της ενοχής των κατηγορουμενων. Από τα μεγάφωνα κόσμος ενημερωνόταν για τις εξελίξεις μέσα στο δικαστήριο. Με το άκουσμα της ενοχής του Νίκου Μιχαλολιάκου ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ άρχισε να φωνάζει: “Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί”.

Νωρίτερα, ένοχο κήρυξε το δικαστήριο τον Γιώργο Ρουπακιά για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Εκτός από τον Γιώργο Ρουπακιά ένοχοι κρίθηκαν οι 15 από τους 17 κατηγορούμενους. Σημειώνεται πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν προσήλθε στο δικαστήριο, ενώ η επαπειλούμενη ποινή είναι ισόβια.

Μετά την απόφαση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή και των 5 κατηγορουμένων για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής μετά την είσοδό της στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων. Για τον τέταρτο παθόντα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο, λόγω παραγραφής.

Το δικαστήριο σε ό,τι αφορά το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Γεμενή, Κασιδιάρη, Μιχαλολιάκο, Λαγό, Μίχο και Μπούκουρα. Τέλος το δικαστήριο κατά περίπτωση έκρινε ενόχους 8 κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων είναι απόντες
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανέβηκε στην έδρα στις 11:20 και, αφού η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη εκφώνησε τα ονόματα των κατηγορούμενων, ξεκίνησε η ανάγνωση.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων είναι απόντες, με παρόντες μόνο 11 και ουδείς από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Τα μέτρα ασφαλείας εντός της αίθουσας είναι δρακόντεια με απόλυτη τήρηση των αποστάσεων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Οι δημοσιογράφοι ορίστηκε να παρευρίσκονται στον χώρο του εξώστη της δικαστικής αίθουσας, ενώ στο ακροατήριο βρίσκονται οι δικηγόροι, οι παρόντες κατηγορούμενοι, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, θύματα και συγγενείς θυμάτων άλλων υποθέσεων κ.α.

Το “παρών” στη δικαστική αίθουσα, δίνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης, η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Δείτε ακόμα