Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Προκαλεί η Άγκυρα στον Εβρο – Αφορμή ψάχνει για να προκαλέσει ένταση

Ένα δημοσίευμα της βρετανικής ταμπλόιτ εφημερίδα “THESUN” σχετικά με τα συμβαίνοντα στην μεθόριο του Έβρου κάνει άνω κάτω την πολιτική σκηνή της χώρας και δημιουργεί πεδίο για “μάχες” στα social media.

Η κυβέρνηση δια του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για “Fake news” τα οποία επικαλείται με επικίνδυνο τρόπο η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τι έλεγε το αποκλειστικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας; Ότι μια ομάδα Τούρκων στρατιωτών στρατοπέδευσαν σε ζώνη ξηράς, μερικών στρεμμάτων στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρρες, στον Έβρο.

Τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια που διακινήθηκαν στη βάση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος και φαίνεται ότι υιοθέτησε η αξιωματικής αντιπολίτευση ζητώντας εξηγήσεις για το αν αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος στον Έβρο.

Απαντώντας γραπτώς το γραφείο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει πως “η υποβολή ερωτήματος αν “αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σ΄αυτό προσήλθαν δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής” αποτελεί συκοφαντία και προσβολή προς στους ένστολους Έλληνες και τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας”. Διευκρινίζεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ “είναι βεβαίως αυτονόητο ότι ουδέποτε υποστήριξε κάτι τέτοιο όπως ψευδώς και με απίστευτο θράσος διατυπώνει η αξιωματική αντιπολίτευση”.

Χθες έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη Τρίτη ο Νίκος Δένδιας από κοινού με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για το ζήτημα. Κάτι που είχε ζητήσει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής.

Χθες επίσης αργά το απόγευμα υπήρξε παρέμβαση και από την Τουρκία. Συγκεκριμένα εξέδωσε ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για τα όσα έγιναν στον Έβρο διατυπώνοντας τη δική του εκδοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση όλα ξεκίνησαν όταν η Ελλάδα γνωστοποίησε ότι θα τοποθετήσει φράχτη στην περιοχή των Φερρών.

Δένδιας: Συκοφαντία προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε να κατατεθούν οι γεωγραφικές συντεταγμένες της περιοχής όπου επρόκειτο να κατασκευαστεί το έργο. Ζήτησε επίσης να μην ξεκινήσουν τα έργα προτού διευθετηθεί το ζήτημα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η Ελλάδα ξεκίνησε τις εργασίες για αυτό και η τουρκική πλευρά έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα. “Δεν θα γίνει ανεκτό τίποτα τετελεσμένο στα σύνορα μας” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πάντως το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιμένει ότι δεν υπήρξε ποτέ κατάληψη ελληνικού εδάφους από ξένες δυνάμεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Σημειώνεται πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απέστειλε διάβημα στην Τουρκία σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν σχετικά ότι στον νότιο Έβρο, στην περιοχή Μελισσοκομείο, η οποία πλημμυρίζει κάθε χρόνο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες στοιχεία της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γειτονικής χώρας.

Ανάλογα ζητήματα με τον πλημμυρισμένο Έβρο ανέκυπταν και στο παρελθόν, αλλά επιλύονταν χωρίς να πάρουν ευρύτερες διαστάσεις,

Τώρα φαίνεται ότι η Τουρκία προσπαθεί να ισοσκελίσει το φιάσκο που υπέστη με τις ορδές μεταναστών που η ίδια μετέφερε εν μέσω πανδημίας στον Έβρο πριν από λίγους μήνες.

Στα γεγονότα στον Έβρο “πάτησε” ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι “η κυβέρνηση της ΝΔ είναι επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα”.

 

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την κατάσταση, αλλά και να απαντήσει αν αποχώρησαν ελληνικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος την ώρα που προσήλθαν Τούρκοι της στρατοφυλακής.

Οι ίδιες πηγές του κόμματος τόνιζαν ότι “Οι αρχικές αιτιάσεις του ΥΠΕΞ ότι πρόκειται για fake news ακραίων ιστοσελίδων που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδιαψεύστηκαν αμέσως μετά το διάβημα, στο οποίο ο ίδιος προχώρησε προς την Τουρκία διότι Τούρκοι στρατιώτες “πραγματοποίησαν μετρήσεις” εντός ελληνικού εδάφους. Προφανώς το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν προβαίνει σε διαβήματα βάσει ψεύτικων ειδήσεων. Άρα ψευδείς ήταν μόνον οι κατηγορίες προς την αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση της ΝΔ που συνηθίζει κατά καιρούς τις εθνικιστικές κορώνες, ιδίως όταν στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες, είναι απόλυτα εκτεθειμένη από τις τελευταίες εξελίξεις που αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία διπλωματική και αμυντική στρατηγική απέναντι στην ολοένα και κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα. Όταν δε, μια κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι το θέμα δεν είναι τα πολλά ή τα λίγα μέτρα υποχώρησης, αλλά το έλλειμμα στρατηγικής της έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων, τότε αυτή η κυβέρνηση είναι τουλάχιστον επικίνδυνη να διαχειρίζεται κρίσιμα εθνικά μας θέματα”.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν άφησε βέβαια αναπάντητες τις αιχμές ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για “προσβολές” και “απίστευτο θράσος”

“Ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας ανακοινώσει ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη αυτής της ανεκδιήγητης ανακοίνωσης. Η υποβολή ερωτήματος αν “αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό προσήλθαν δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής”, αποτελεί συκοφαντία και προσβολή προς τους ένστολους Έλληνες και τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι ουδέποτε υποστήριξε κάτι τέτοιο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως ψευδώς και με απίστευτο θράσος διατυπώνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Επικίνδυνη είναι στην πραγματικότητα η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να επικαλείται fake news. Ας μην παριστάνουν τους φύλακες του Έβρου αυτοί που κατά πλειοψηφία στο κόμμα τους δε διαπιστώνουν εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από τη γειτονική χώρα, ενώ ακόμη και στη σημερινή τους ανακοίνωση διαπιστώνουν ότι “στην άλλη πλευρά των συνόρων υπάρχουν μετανάστες” και όχι η Τουρκία!”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Διπλωματικές πηγές
Η συνοριακή γραμμή είναι χαραγμένη βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης και του Πρωτοκόλλου του 1926, είναι αναγνωρισμένη και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση, τονίζουν διπλωματικές πηγές.

 

πηγη thetoc.gr