Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Μετακινήσεις εκτός νομού: Για ποιους επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην επαρχία

Τι ισχύει με τους λόγους που επιτρέπουν τη μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας κατοικίας

Το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός περιφερειακής ενότητας εξακολουθεί να ισχύει, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός στην επαρχία και τα νησιά.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομών, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε ότι αυτές επιτρέπονται μόνο, και εφόσον αποδεικνύονται από τα αντίστοιχα έγγραφα, για:

-λόγους τροφοδοσίας

-λόγους υγείας

-επαγγελματικής απασχόλησης.

Επισήμανε δε ότι η άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων για την ηπειρωτική χώρα θα γίνει στις 18 Μαΐου, ενώ προς τα νησιά θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα για το πότε θα αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης.

Νωρίτερα σήμερα, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) έδωσε στη δημοσιότητα σχέδιο βεβαίωσης για μετακίνηση εκτός νομού από επιχειρηματίες και εργαζομένους των εμπορικών επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, με την άρση των μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού, δημιουργήθηκε το ζήτημα με την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού μέχρι τις 18 Μαΐου.

Ωστόσο, αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις εμπορικές επιχειρήσεις που θα ανοίξουν τη Δευτέρα, 11 Μαΐου.

Έτσι, η ΕΣΕΕ απευθύνθηκε προς την Πολιτική Προστασία και τα συναρμόδια Υπουργεία και τελικά δημοσιεύτηκε υπουργική απόφαση που προχωρά σε εξαιρέσεις για εξυπηρέτηση επαγγελματικών αναγκών.

Μετακινήσεις εκτός νομού: Για ποιους επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην επαρχία
Η Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 27818/3-5-2020 προβλέπει τις εξής εξαιρέσεις για την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού μέχρι τις 18 Μαΐου:

-Από τον περιορισμό της κυκλοφορίας πέραν των ορίων της οικείας περιφερειακής ενότητας (νομού) ή στην περίπτωση της Αττικής πέραν των ορίων της περιφέρειας, εξαιρούνται οι μετακινήσεις για την εξυπηρέτηση των επαγγελματικών αναγκών που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

-Η εξαίρεση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και την μετάβαση από και προς την εργασία, που πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.