Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Για τη συμπλήρωση 53 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

21η Απριλίου. 53 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα αυτή που στη συνείδηση του λαού μας έχει καταγραφεί σαν αποφράδα.
Τέτοια μέρα, το 1967 η ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα σε ¨γύψο¨, σε διεθνή απομόνωση και οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου.
Για να επιβληθούν χρειάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βία, διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, δολοφονίες. Χρειάστηκαν και στήριξη από θεσμικούς παράγοντες της χώρας αλλά και τον ξένο παράγοντα που είτε υποκινούσε είτε ενέκρινε τέτοιες πρακτικές.
Οι γραμμές όσων δεν κοίταζαν τον εαυτό τους μόνο, δεν ασχολούνταν με τη δουλειά τους μόνο, πύκνωναν, και ούτε διώξεις, φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια και δολοφονίες κατάφεραν να πνίξουν τη δίψα του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία και ελευθερία.
Με το παράδειγμά τους μας δίδαξαν στην πράξη ότι τις καλύτερες λύσεις στις μεγαλύτερες δυσκολίες, τις δίνει ο αγώνας για δημοκρατία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Σήμερα μπροστά σε νέες πρωτόγνωρες δυσκολίες και προκλήσεις, είναι ανάγκη τη δημοκρατία να την προστατεύουμε από φανερούς και κρυφούς εχθρούς, όλοι μαζί, και ο καθένας χωριστά. Και να παλεύουμε για να γίνεται κάθε μέρα βαθύτερη, πιο ουσιαστική, αγκαλιάζοντας μαζί με τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες την ουσιαστική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Δείτε ακόμα