Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Πρόστιμο 1.000 ευρώ για καταστήματα εστίασης που πουλούν χύμα τσίπουρο και τσικουδιά

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΝ ΧΥΜΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ»
 
Σε χιλιάδες ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου – του ΕΦΕΤ και της Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης παρουσιάστηκαν απαράδεκτα φαινόμενα για τον κλάδο μας, με νοθεία προϊόντων τσίπουρο-ούζο-τσικουδιά σε μορφή χύμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά φαινόμενα υγείας στους πελάτες καταναλωτές όπως νοσοκομεία – αλλεργίες –ελαφριά τύφλωση κτλ.  
ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΗ 91354/2017
Για το τι πρέπει να εφαρμόζει επακριβώς ο συνάδελφος καταστηματάρχης για το τσίπουρο – τσικουδιά – οίνος(κρασί) – ζύθος(μπύρα) – αναψυκτικά – εμφιαλωμένα νερά.
 
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
 
1. Επιτρέπεται να σερβίρεται (το τσίπουρο ή η τσικουδιά) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΧΥΜΑ, με την ονομασία στον τιμοκατάλογο ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ). ΠΡΟΣΟΧΗ οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας για χύμα προϊόντα όπως τσίπουρο ή τσικουδιά στους τιμοκαταλόγους που διατίθενται αποκλειστικά ως εμφιαλωμένα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. 
2. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ η ονομασία στον τιμοκατάλογο θα αναγράφεται ως προϊόν απόσταξης διημέρου και Η ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ. 
3. Όλα τα ποτά – αναψυκτικά – μπύρα – κρασί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα αποσφραγίζονται παρουσία του πελάτη – καταναλωτή.
4. Επιτρέπεται το σερβίρισμα υπό μορφή χύμα, οίνος – ζύθος με την προϋπόθεση ότι θα φέρει την ετικέτα προέλευσης (χώρα προέλευσης-παραγωγός-ημερομηνία –συστατικά).
5. Απαγορεύεται η μετάγγιση του περιεχομένου είτε εν μέρει, είτε ολόκληρου σε άλλο περιέκτη (να μεταφέρεται δηλαδή το περιεχόμενο π.χ ενός ποτού από την αρχική του συσκευασία σε άλλη). Επιτρέπεται η μετάγγιση ποσότητας ποτού όπως π.χ στο ποτήρι αλλά θα γίνεται παρουσία του πελάτη. 
Στους παραβάτες των ανωτέρω παραγράφων επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά παράβαση. Για περαιτέρω πληροφορίες τηλεφωνείστε στον πρόεδρο, στο 6995625262.
 
 
 
Με εκτίμηση
 Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Τσαπατσάρης Γρηγόριος