Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Κώστας Βενετίδης: «Να υπάρξει ειδική ρύθμιση στον αντικαπνιστικό νόμο για την Βόρεια Ελλάδα»

Να υπάρξει από την Κυβέρνηση ειδική ρύθμιση στον αντικαπνιστικό νόμο για τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ζητάει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Βενετίδης.

Όπως επισημαίνει στο Evros-news.gr, έχει γίνει o αποδέκτης επισημάνσεων αλλά και έντονων παραπόνων όχι μόνο από καταστηματάρχες, αλλά και από τον απλό κόσμο, τους ανθρώπους οι οποίοι καπνίζουν και δεν μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους, γιατί είναι υποχρεωμένοι να κάθονται σε συνθήκες έντονου κρύου.

Αντιμετωπίζουν πρόβλημα τόσο στον Έβρο όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της Βόρειας Ελλάδας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν τον χειμώνα.

Ο κ.Βενετίδης τονίζει ότι οι κατασκευές που προβλέπονται στο νομό για τους καπνίζοντες, με τους ειδικούς χώρους των καφέ ή των καταστημάτων εστίασης, προϋποθέτουν την ύπαρξη δύο ανοιγμάτων αριστερά και δεξιά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά ο κόσμος να κάθεται στον αέρα και στο έντονο κρύο στη Βόρεια Ελλάδα.

“Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο στις περιοχές μας, γιατί ο χειμώνας είναι βαρύς. Κάτι που δεν ισχύει στη νότια Ελλάδα, αφού εκεί τα πράγματα είναι καλύτερα όσον αφορά τις θερμοκρασίες και θα πρέπει η Κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ώστε υπάρξει μία ειδική ρύθμιση για τις περιοχές μας. Γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα τόσο για τον κόσμο που θέλει να βγει έξω και να πάει να πιει τον καφέ του ή να φάει, όσο και για τους καταστηματάρχες”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας τονίζει μάλιστα πως πολύς κόσμος επιλέγει να μείνει στο σπίτι και να παραγγέλνει delivery τον καφέ του, γιατί απλά δεν μπορεί επειδή είναι καπνιστής να πάει για το καφεδάκι του με παρέα.

Κι αυτό γιατί με τις νέες νομοθετικές προβλέψεις που υπάρχουν θα πρέπει όλοι να κάθονται σε μια κατασκευή που δεν συγκρατεί τίποτε από τον αέρα και το κρύο, έτσι όπως προβλέπεται από το νόμο να είναι κατασκευασμένη.

Evros-News