Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ερχονται κάμερες στα κράνη των αστυνομικών- Για τα περιστατικά βίας

Το πράσινο φώς ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να τοποθετηθούν κάμερες στις στολές αστυνομικών έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Τη σχετική πρόταση φαίνεται να έχει καταθέσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘΕΣ), σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή αναφορικά με το ζήτημα των φαινομένων αστυνομικής βίας.

Η επιστολή σε Χρυσοχοΐδη
Στην επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προτείνει την τοποθέτηση καμερών στις στολές ή τα κράνη των αστυνομικών, ειδικά των αξιωματικών, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες, προκειμένου να υπάρχει καταγραφή όσων συμβαίνουν σε αστυνομικές επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο «θα υπάρχει ακριβής αποτύπωση των πραγματικών περιστατικών και θα σταματήσει η προβολή αποσπασματικών εικόνων όπως συνέβη πρόσφατα, “συντηρώντας έναν άδικο αστικό μύθο εις βάρος μας», αναφέρουν στην επιστολή τους οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται, ότι μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι, αναπτύχθηκε μεγάλη συζήτηση σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα της επιχείρησης καθώς η οικογένεια Ινδαρέ υποστηρίζει ότι άνδρες της αστυνομίας εισήλθαν στην οικία της παράνομα ενώ η ΕΛΑΣ υποστηρίζει ότι όλη η επιχείρηση έγινε παρουσία τριών εισαγγελέων.

πηγη: thetoc.gr

Δείτε ακόμα