Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τσίπρας: “Σεισάχθεια” για τα κόκκινα δάνεια

“Σεισάχθεια” για τα κόκκινα δάνεια και δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες που λαμβάνουν κεφάλαια από το ΤΧΣ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, λίγο πριν τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το θέμα ΕΤΕ – Eurobank και τις πιέσεις από την πλευρά της τρόικα να μην προχωρήσει…

η συγχώνευση των δυο τραπεζών υποστήριξε ότι είναι αδιανόητο ο λαός να έχει φορτωθεί δυσβάσταχτο χρέος για την ανακεφαλαιοποίηση και ότι θεωρεί απαράδεκτο να μην βρίσκονται υπό δημόσιο έλεγχο.

Όπως είπε, δεν πρέπει να παραμείνουν στις τράπεζες οι προηγούμενες διοικήσεις, ενώ όσες χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρέπει να περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο και να αλλάξουν οι διοικήσεις, τόνισε και επανέλαβε ότι πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετική πολιτική μετά την ανακεφαλαιοποίηση με άξονα τις ανάγκες της οικονομίας.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τράπεζες χρηματοδοτούνται για τα επισφαλή δάνεια και την ίδια στιγμή κυνηγούν νοικοκυριά και ελεύθερους επαγγελματίες ζητώντας τις επισφάλειες στο ακέραιο».

Ζήτησε «Σεισάχθεια» με «μερική διαγραφή χρεών ή καλύτερα αναπροσαρμογή – ρύθμιση των δανείων», όπως είπε και υποστήριξε ότι αυτή η επιλογή θα οδηγήσει σε καλύτερη πορεία και τις τράπεζες.