Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

«ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ Φ.Π.Α ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ».

 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Τουριστικής Επαγγελματικής Ένωσης Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων και για αρκετά έτη πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Σ.Ε.(Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατοριών και Συναφών Επαγγελμάτων, αφοσιωμένος για 45 χρόνια στον κλάδο της Εστίασης, ο οποίος και θεωρείται ο μοναδικός στην προσφορά του και στον αγώνα στήριξης στον εστιάτορα διαμαρτυρήθηκε για το ρατσιστικό σχόλιο της εφημερίδας ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ.

Συγκεκριμένα αναφέρει η εφημερίδα ότι «Το τρικ στην Εστίαση : Μείωσαν τον Φ.Π.Α, αύξησαν τις τιμές».

Το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.(Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων – Καφετεριών – Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας) όχι μόνο στηρίζει τις ενέργειες του κ.Τσάκου, αλλά δηλώνει απερίφραστα ότι θα είναι συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος σε κοινούς αγώνες υπέρ του κλάδου.

Παραθέτουμε το σχόλιο του κ. Τσάκου κατά της εφημερίδας Κοινωνική στις 5/06/2019.

«Επιστολή προς την εφημερίδα μας, έστειλε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ και ο πρόεδρος κ. Γιάννης Τσάκος, αναφερόμενοι σε αναφορές του Τύπου για τα «τρικ στην Εστίαση και τον ΦΠΑ». Σε αυτήν, αναφέρονται τα εξής:

«Τοποθετούμαι με αφορμή το άρθρο της Εφημερίδας σας με τίτλο “Το τρικ στην εστίαση: Μείωσαν τον ΦΠΑ, αύξησαν τις τιμές”.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου που κλήθηκε να διαχειρισθεί μια τόσο σκληρή φορολογία, 24% ΦΠΑ να αγοράζει με 13% και χρεώνεται με 24% δεν είναι όμως το μοναδικό έχει υποστεί ένα φορολογικό Νομοσχέδιο που έχει τροποποιηθεί 35 φορές περίπου και από τις περισσότερες τροποποιήσεις είναι εις βάρος μας.

1. Μας επέβαλαν 10% έκτακτη εισφορά

2. Διπλό κεφαλικό φόρο

3. Φόρο αλληλεγγύης

4. Φορολογούμεθα από το πρώτο ευρώ

5. Αυξήσανε τους φορολογικούς συντελεστές στα ύψη 22% 29% και 32%

6. Μας επιβάλλανε προείσπραξη 100%

Υπάρχουν και άλλα αλλά αυτά είναι τα ουσιώδη.

Δεν μας είπανε όμως από πού θα τα εισπράξουμε, από το καταναλωτικό κοινό που απώλεσε το 50% της αγοραστικής του δύναμης.

Το συνταξιούχο που απώλεσε το 50% ή το ένα εκατομμύρια ανέργους, ή από την αγορά που είναι κυρίως η δύναμη της δουλειάς μας που έχουν κλείσει 250.000 επιχειρήσεις και άλλες 30.000 που αιμορραγούν καθημερινά κυρίως στις Βαλκανικές χώρες αλλά και στην Ευρώπη.

Όλες αυτές οι επιβολές έγιναν σε μία εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, που οι επιχειρήσεις ήθελαν στήριξη και όχι μία καταιγίδα φορολόγησης του Μικρού και Μεσαίου χώρου.

Προσπαθήσαμε όλο αυτό τον καιρό και απορροφήσαμε όλα αυτά τα μέτρα, αλλά διαπιστώσαμε σε ένα λογαριασμό 100 ευρώ τα έξοδα ήταν 105 ευρώ.

Προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους επιβίωσης το κράτος ζήτησε από εμάς φορολογική συνείδηση όταν το ίδιο δεν είχε απέναντι στους επαγγελματίες, το οποίο οι ίδιοι είχαν παραδεχτεί δημοσίως.

Εκατοντάδες Συνάδελφοι μου, άλλοι βάλανε θηλειά στο λαιμό τους και άλλοι πηδούσαν από τα παράθυρα, όταν χάνανε τις επιχειρήσεις τους και βρισκόντουσαν ξαφνικά στον δρόμο μη έχοντας ούτε μια φρατζόλα να πάρουν στα παιδιά τους.

Χάνοντας τα ψυχικά τους αποθέματα και την ντροπή απέναντι στην οικογένειά τους κατεύφευγαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Κρίνετε αυστηρά ένα κλάδο που στη δύσκολη περίοδο αυτή δίνει δουλειά σε 250.000 εργαζομένους και άλλες 100,00 τα συνβοηθούντα μέλη των οικογενειών τους, καλύπτοντας το 9% των εργαζομένων όλης της χώρας.

Το 30% των φοιτητών βρίσκουν δουλειά σε μας και συνεχίζουν τις σπουδές τους.

Είμαστε οι μεγαλύτερος αιμοδότες της Τ.Α και ειδικά των πνευματικών δικαιωμάτων που ασύδοτα και χωρίς κανένα έλεγχο μας τρώνε τον ιδρώτα μας.

Θέλω να σας αναφέρω ακόμα μερικά χαρακτηριστικά που εδώ μπορεί να μη γνωρίζετε, ένα δις τρακόσια εκατομμύρια σε αμοιβές εργαζομένων, τρακόσια εκατομμύρια για ασφαλιστικές εισφορές, δηλώσεις στην Εφορία του τζίρου μας πεντέμισι δισεκατομμύρια καλύπτοντας το 3% του ΑΕΠ της χώρας.

Είμαστε κατ’ εξοχή μία Τουριστική Επαγγελματική τάξη, δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνίσιμοι με όλη αυτή την φορολογία που έχουμε υποστεί και η μείωση ακόμα του ΦΠΑ είναι μόνο στο 50% των προϊόντων και όχι στο 24% όπως αναφέρετε.

Αν αυτή την στιγμή παρατηρείται μία αύξηση του τουρισμού είναι γιατί οι ανταγωνιστικές χώρες έχουν προβλήματα εθνικά.

Προσπάθησαν να είμαι όσο το δυνατό πιο σύντομος για να μη δημιουργήσω πρόβλημα στον πολύτιμο χρόνο σας, αλλά παράλληλα με την ελπίδα αυτή την φορά να δημοσιεύσετε την επιστολή μας».

 

         Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Δείτε ακόμα