Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

«Αναληθή δημοσιεύματα δημιουργούν αρνητικό κλίμα για τα αδέσποτα»

Την οργή της εκφράζει η ΠΦΠΟ

Την οργή της για τα δημοσιεύματα που στρέφονται κατά των αδέσποτων ζώων και προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα εις βάρος τους εκφράζει η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. 

H ομοσπονδία αναφέρεται συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της στην είδηση της επίθεσης…

που δέχτηκε 17χρονη στην Αλεξανδρούπολη από αδέσποτο και κάνει λόγο για παραποίηση της αλήθειας που ωθεί τους πολίτες ακόμη και στη δολοφονία των ζώων. Όπως αναφέρει αναλυτικά σε ανακοίνωσή της: 

«Η είδηση που διαδόθηκε μέσω δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” με τίτλο “Αδέσποτο κατακρεούργησε 17χρονη κοπέλα” είναι ανυπόστατη και ψευδής και στρέφει τους πολίτες που δεν συμπαθούν τα αδέσποτα ζώα ακόμα και στην δολοφονία τους. Ο κιτρινισμός δεν σταματά εκεί, αφού εκατοντάδες blogs μετέδωσαν τόσο άκριτα την είδηση, πράγμα που δείχνει την αφερεγγυότητά τους. 

Η Ομοσπονδία μας είναι σε θέση να διαβεβαιώσει μέσω των εκπροσώπων της στο τοπικό σωματείο αλλά και κτηνιάτρου που επισκέφτηκαν την κοπέλα, ότι φέρει μόνο μία γρατσουνιά στη γνάθο, η οποία προήλθε από γρατσουνιά του ιδιόκτητου σκύλου του γειτονικού σπιτιού. 

Κανένα αδέσποτο δεν την δάγκωσε και προπάντων δεν την κατακρεούργησε! 

Σύμφωνα δε με τις δικές μας διασταυρωμένες μαρτυρίες, το ιδιόκτητο σκυλί δεν επιτέθηκε σε κανέναν, έπαιζε με τα σκυλιά της 17χρονης, η οποία στην προσπάθειά της να το διώξει από το σπίτι της, το έσπρωξε και αυτό πέφτοντας της γρατζούνισε ελαφρά το πρόσωπο. Κανένα ζώο λοιπόν δεν της επιτέθηκε.

Οι δημοσιογραφίσκοι δημιούργησαν μέσω των κίτρινων δημοσιευμάτων τους, αρνητικό κλίμα για τα αδέσποτα για ακόμα μία φορά, σε μία λυσσαλέα μανία τους να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα εναντίων των αδέσποτων ζώων. Ο κιτρινισμός αυτός, προκάλεσε την αποστολή απειλητικής επιστολής στην ιστοσελίδα http://xronos.gr/ με την οποία μία αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Animal Killers Τhrakis» ετοιμάζεται, σύμφωνα με δήλωσή τους, να εξοντώσει τα αδέσποτα αφού αυτά προκάλεσαν το υποτιθέμενο ανωτέρω περιστατικό. 

Καλούμε τους πάντες να δημοσιεύσουν τη σωστή είδηση και την ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει τους ανεύθυνους δημοσιογράφους που με τα δημοσιεύματά τους γίνονται ηθικοί αυτουργοί στην εξόντωση αδέσποτων. 

Τονίζουμε ότι αν παρατηρηθεί αύξηση στη θανάτωση αδέσποτων στην εν λόγω περιοχή θα οφείλεται σε αυτόν ακριβώς τον κιτρινισμό και η Ομοσπονδία μας θα μηνύσει όσους δημοσίευσαν και αναδημοσίευσαν την ψευδέστατη είδηση για ηθική αυτουργία στην θανάτωση αδέσποτων ζώων. 

Στην παρούσα χρονική συγκυρία στην Ελλάδα της κρίσης και με ένα λαό όπου διακρίνεται από έλλειψη ζωοφιλικής παιδείας, σεβασμού και γνώσης των νόμων και που στερείται μέτρου, όσον αφορά στη βάναυση συμπεριφορά του, είναι πολύ επικίνδυνο να δημιουργούνται εντυπώσεις και να δημιουργείται εντέχνως τέτοιο κλίμα κατά των αδέσποτων.

Δημοσιεύματα σαν τα ανωτέρω, όπως και άλλα γύρω από τη λύσσα, τα 16 κρούσματα της οποίας παρουσιάζονται ως επιδημία προκειμένου να επιδοτηθούν οι διάφοροι κρατικοί φορείς αλλά και να κερδοσκοπήσουν οι φαρμακευτικές κτηνιατρικές εταιρίες, οι τροπολογίες περί επιθετικού ζώου του υπουργείου καθ’ υπόδειξη των Δήμων, που είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν σοβαρά και σωστά τον αριθμό των αδέσποτων ζώων, οι μαζικές φόλες από κάθε κατεύθυνση φανερά ή υπόγεια ένα σκοπό έχουν: Τη δημιουργία ευεπίφορου κλίματος για τη μαζική εξόντωση των αδέσποτων ζώων.

Θα βρουν εμάς τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα και εκατομμύρια στην Ευρώπη, αντίθετους λόγω και έργω. 

Το διογκούμενο κλίμα τρομοκρατίας ενάντια στα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, δεν θα επιλύσει τα σοβαρά ζωοφιλικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε ως κράτος, αντιθέτως θα οδηγήσει σε αυξητικές τάσεις για τη μαζική εξόντωσή τους! 

Όσοι υποτιμούν και κακομεταχειρίζονται τα ζώα βασίζονται σε ανάλογα δεδομένα με αυτά που χρησιμοποιούν οι ρατσιστές εναντίον των συνανθρώπων μας. 

Ο εγωκεντρισμός, ο ανθρωποκεντρισμός και ο ιδιοκεντρισμός παραβιάζουν κατάφωρα τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα όσο και εκείνα των ζώων.

Τέλος, θα θέλαμε μέσα από αυτό το κείμενο να δηλώσουμε τη συμπάθειά μας στην οικογένεια της 17χρονης κοπέλας, για το τυχαίο και όχι σοβαρό περιστατικό που είχε με το δεσποζόμενο ημίαιμο λυκόσκυλο».